Το Χ μπλοκάρει τις αναζητήσεις για την Taylor Swift μετά τα δεκάδες πορνογραφικά deepfakes

29 Ιανουαρίου, 2024

Το X επιβεβαίωσε ότι εμποδίζει τους χρήστες να αναζητούν το όνομα της Taylor Swift, μετά τον καταιγισμό από πορνογραφικά deepfakes που γέμισαν την πλατφόρμα όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι χρήστες του Χ από το Σάββατο λοιπόν άρχισαν να βλέπουν ένα μήνυμα σφάλματος κάθε φορά που έκαναν αναζήτηση για την δημοφιλή καλλιτέχνιδα, και σε δήλωση του το βράδυ του Σαββάτου ο Joe Benarroch, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του X, δήλωσε: “Πρόκειται για μια προσωρινή ενέργεια και γίνεται με περίσσεια προσοχή, καθώς δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια σε αυτό το θέμα”. Το βήμα αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρώτη γνωστοποίηση του προβλήματος.

Ο χειρισμός του θέματος από την X από την αρχή προκάλεσε επικρίσεις ότι η εταιρεία αργεί να περιορίσει τη διάδοση μη συναινετικών πορνογραφικών εικόνων. Αφού οι εικόνες έγιναν viral την Τετάρτη, οι θαυμαστές της Swift πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για να περιορίσουν την διαθεσιμότητα τους και να τις αφαιρέσουν, κάνοντας μαζικές αναφορές στους λογαριασμούς που μοιράστηκαν τις εικόνες και πλημμυρίζοντας τα hashtags που σχετίζονται με την τραγουδίστρια με θετικό περιεχόμενο. Πολλοί από τους παραβατικούς λογαριασμούς ανεστάλησαν αργότερα, αλλά όχι πριν κάνουν εκατομμύρια προβολές. Το The Verge ανέφερε την Πέμπτη ότι μια ανάρτηση προβλήθηκε περισσότερες από 45 εκατομμύρια φορές.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του αργότερα εκείνη την ημέρα, το X ανέφερε: “Η δημοσίευση εικόνων μη συναινετικού γυμνού (NCN) απαγορεύεται αυστηρά στο X και έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε τέτοιο περιεχόμενο. Οι ομάδες μας αφαιρούν ενεργά όλες τις εικόνες που εντοπίστηκαν και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα κατά των λογαριασμών που ευθύνονται για την ανάρτησή τους. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να διασφαλίσουμε ότι τυχόν περαιτέρω παραβιάσεις θα αντιμετωπιστούν άμεσα και ότι το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί. Δεσμευόμαστε να διατηρούμε ένα ασφαλές και με σεβασμό περιβάλλον για όλους τους χρήστες”.

Το 404Media εντόπισε την πιθανή προέλευση των εικόνων από μια ομάδα του Telegram που είναι γνωστή για τη δημιουργία μη συναινετικών εικόνων γυναικών που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας δωρεάν εργαλεία, όπως το Microsoft Designer.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R