Το εκατομμυριοστό Tesla είναι ένα από τα πρώτα Model Y που βγήκαν απο την γραμμή παραγωγής!

11 Μαρτίου, 2020

Η Tesla μόλις γιόρτασε ένα γεγονός σταθμό στην μικρή αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία της. Την κατασκευή του εκατομμυριοστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, κάτι που φυσικά την βάζει μέσα στην ελίτ των κατασκευαστών μεγάλων αυτοκινήτων.

Ο Elon Musk ανακοίνωσε το γεγονός αυτό με τον πιο προσφιλή του τρόπο, δηλαδή με ανάρτηση στο Twitter, και ανέβασε και φωτογραφία του οχήματος με τον αριθμό 1.000.000 το οποίο μάλιστα τυχαίνει να είναι και ένα από τα πρώτα SUV Model Υ που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής!

Με το δίκιο του πάντως ο Musk να καμαρώνει καθώς το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου οχημάτων δεν είναι κάτι το απλό. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2003 και κατάφερε να παρουσιάσει το πρώτο της όχημα, το Roadster το 2006. Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να καταφέρει να κατασκευάσει 1000 οχήματα και μια δεκαετία για να φτάσει το 1 εκατομμύριο.


Για να κάνετε τις συγκρίσεις σας, ο Henry Ford χρειάστηκε 12 χρόνια για να φτάσει το εκατομμύριο ενώ η Cadillac ιδρύθηκε το 1902 και έφτιαξε το εκατομμυριοστό όχημά της το 1949!
Το σίγουρο είναι ότι με οχήματα τόσο όμορφα όπως το Model Y η Tesla θα περάσει το δεύτερο εκατομμύριο αρκετά πιο γρήγορα!