Το επερχόμενο OPPO Find X7 έτοιμο να φέρει επανάσταση στην συνδεσιμότητα

29 Μαρτίου, 2024

Η τελευταία αποκάλυψη από τον επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της OPPO, Pete Lau, άνοιξε αρκετές συζητήσεις στην τεχνολογική κοινότητα. Ο λόγος; Μα φυσικά τα specs του OPPO Find X7 καθώς σε μια εικόνα της συσκευής φαίνεται ότι το κινητό υποστηρίζει 5GA ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό 5,5G. Αυτό σημειώστε είναι το πρώτο κινητό που διαθέτει την δυνατότητα αυτή.

Τι ακριβώς είναι το 5G-A; Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου 5G, καθώς λειτουργεί παράλληλα με αυτό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των απαιτητικών εφαρμογών. Με χαρακτηριστικά όπως η παθητική ανίχνευση, το παθητικό IoT και η ενδογενής νοημοσύνη, το 5G-A πρόκειται να φέρει επανάσταση στη συνδεσιμότητα, συνδυάζοντας απρόσκοπτα τις συνδέσεις χρηστών, IoT και οχημάτων. Αυτή η επόμενη εξέλιξη υπόσχεται δεκαπλασιασμό των δυνατοτήτων του δικτύου, με ταχύτητες που θα φτάνουν έως και 10 Gigabit downlink + Gigabit uplink.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το άλμα προς τα εμπρός δεν αφορά μόνο τις συσκευές-ναυαρχίδες. Τα smartphones που τροφοδοτούνται από τους επεξεργαστές Snapdragon 8 Gen3 της Qualcomm ή Dimensity 9300 της MediaTek (ανάλογα με την υλοποίηση του OEM) είναι έτοιμα να υποστηρίξουν δίκτυα 5G-A, προσφέροντας βελτιωμένη συνδεσιμότητα σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών.

Το φιλόδοξο εμπορικό σχέδιο 5G-A της China Mobile, το οποίο ανακοινώθηκε στο MWC 2024, υπογραμμίζει τη δυναμική πίσω από αυτή την τεχνολογία. Με σχέδια για εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 300 πόλεις έως το 2024 και στόχο την πλήρη εμπορική αξιοποίηση έως το 2026, η εποχή του 5G-A είναι στον ορίζοντα και η OPPO πρωτοστατεί με τη σειρά Find X7.

Πηγή