Το Google Chat φιλοδοξεί να γίνει το επόμενο WhatsApp και το μπέρδεμα της Google συνεχίζεται

3 Ιουλίου, 2023

Οι προσπάθειες της Google στο κομμάτι του messaging δεν θα λέγαμε ότι ήταν επιτυχημένες. Αφού «σκότωσε» το Hangouts, η Google όρισε το Chat ως το νέο προορισμό για την επικοινωνία στο χώρο εργασίας. Τώρα, η εταιρεία φαίνεται να επιθυμεί να κάνει το Google Chat μια πλατφόρμα σαν το WhatsApp για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την οικογένεια και τους φίλους.

Έχετε υπόψη σας, το “Google Chat” δεν πρέπει να συγχέεται με το “Chat messages” που χρησιμοποιεί η Google για την αποστολή SMS μέσα στην εφαρμογή Android Messages.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών για την εφαρμογή Google Chat. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαγραφής μηνυμάτων, παράθεσης μηνυμάτων και ελέγχου αποδείξεων ανάγνωσης σε ομαδικές συνομιλίες, απόκρυψης ανενεργών συνομιλιών, δημιουργίας μηνυμάτων με το Smart Compose, σύνδεσης με κείμενο και πολλά άλλα. Με μια πρώτη ματιά, οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες μπορεί να φαίνονται πολύ βασικές καθώς τις έχουν εφαρμόσει εδώ και καιρό πολλαπλές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, το Telegram και άλλες. Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η Google βάζει στο μάτι το παιχνίδι ανταλλαγής μηνυμάτων με την οικογένεια και τους φίλους με μια ακόμη εφαρμογή, μια εφαρμογή που μέχρι τώρα ήταν τοποθετημένη ως εργαλείο business collaboration.
Όπως συμβαίνει με όλα όσα κάνει η Google στον τομέα των μηνυμάτων, δεν είναι σαφές τι θέλει ακριβώς να γίνει η εφαρμογή Google Chat και για να είμαστε ειλικρινείς αμφιβάλλουμε αν θα μπορέσει να κατευθύνει τους χρήστες να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα στο Chat, όταν ήδη χρησιμοποιούν πιο καθιερωμένες εναλλακτικές λύσεις.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R