Το Google Pixel 9 με το νέο τσιπ Tensor G4 πετυχαίνει εντυπωσιακό σκορ στο AnTuTu

3 Ιουνίου, 2024

Διέρρευσαν τα benchmarks για το Google Pixel 9 και το chipset Tensor G4. Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι αρκετά εντυπωσιακά, παρόλο που το νέο SoC της Google έχει λιγότερους πυρήνες από το chipset Tensor G3.

Η Google δεν έχει καταφέρει να αποφύγει τις διαρροές για το Pixel. Η σχεδίαση του Google Pixel 9 διέρρευσε πρόσφατα ενώ αμέσως μετά είδαμε και τις πρώτες φωτογραφίες της συσκευής. Τώρα μια νέα διαρροή φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι μέσα στα κινητά θα υπάρχει το τελευταίο chipset Tensor G4 ενώ και τα πρώτα σκορ του AnTuTu που διέρρευσαν είναι πραγματικά εντυπωσικά. Όπως προκύπτει από προηγούμενες διαρροές, η Google αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Pixel 9, 9 Pro και 9 Pro XL.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δοκιμών που δημοσιεύθηκαν από το Rozetked, οι βαθμολογίες AnTuTu για τα τηλέφωνα Pixel 9 κυμαίνονται από 1,07 έως 1,17 εκατομμύρια πόντους. Όπως αναμενόταν, το Pixel 9 Pro XL έχει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τριών συσκευών. Για σύγκριση, το βασικό μοντέλο Pixel 8 είχε δώσει περίπου 900.000 πόντους. Εάν τα benchmarks που διέρρευσαν είναι αληθινά, το Tensor G4 διαθέτει 8 πυρήνες. Πιο αναλυτικά υπάρχει μία μόνο CPU Cortex-X4 κορυφαίων επιδόσεων που λειτουργεί στα 3,1 GHz, τρεις επεξεργαστές Cortex-A720 υψηλής απόδοσης χρονισμένοι στα 2,6 GHz και τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A520 χρονισμένοι στα 1,95 GHz.

Το chipset Google Tensor G3 προηγούμενης γενιάς διέθετε έναν πυρήνα παραπάνω αλλά παρόλα αυτά φαίνεται ότι οι βελτιώσεις της Google έκαναν θαύματα στον τομέα των επιδόσεων.

Το SoC Tensor G4 φαίνεται να βρίσκεται στα επίπεδα του Snapdragon 8 Gen3 κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μέχρι να παρουσιάσει η Google τα κινητά της η Qualcomm θα έχει δώσει στους κατασκευαστές τον νέο Snapdragon 8 Gen4! Έτσι τα Pixel 9 για άλλη μια φορά θα βρίσκονται πίσω από τον ανταγωνισμό.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R