Το κινητό της Tecno αλλάζει χρώμα ανάλογα με την διάθεσή σου

3 Μαρτίου, 2023

Όταν αγοράζετε ένα smartphone Android, έχετε συνήθως μερικές επιλογές χρωμάτων. Τι γίνεται όμως αν δεν σας αρέσει καμία από αυτές; Τι γίνεται αν θέλετε ένα πολύ συγκεκριμένο χρώμα; Επιπλέον, τι γίνεται αν θέλετε ένα πολύ συγκεκριμένο χρώμα σήμερα, αλλά ξέρετε ότι αύριο θα θέλετε ένα διαφορετικό;

Όταν αγοράζεις smartphone συνήθως έχεις συγκεκριμένες χρωματικές επιλογές. Τι κάνεις όμως αν δεν σου αρέσει καμία από αυτές; Ή ακόμη χειρότερα, τι κάνεις αν αύριο βαρεθείς το χρώμα που έχεις αγοράσει; Μια λύση είναι να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο, μιας και φαίνεται να έχεις κάποια άλυτα θεματάκια με τον εαυτό σου. Η άλλη λύση έρχεται από την Tecno και την τεχνολογία Chameleon που παρουσίασε στο Mobile Congress 2023.

Η τεχνολογία αυτή λοιπόν σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα από 1.600 διαφορετικά χρώματα για το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας, και όχι δεν πρόκειται για 1600 διαφορετικές εκδόσεις ενός κινητού ούτε για κάποια ενσωματωμένη οθόνη στην πλάτη της συσκευής. Πρόκειται για μια νέα και αρκετά περίπλοκη τεχνολογία επάνω στην οποία δουλεύουν οι μηχανικοί της κινεζικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την Tecno, η τενολογία χρησιμοποιεί ένα πρίσμα υπό μικρονικού μεγέθους που διασκορπίζει το φως καθώς αυτό το χτυπά. Έτσι μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη του πρίσματος για να αλλάξετε το χρώμα που βλέπετε. Το υλικό μπορεί να αλλάξει έως και δύο εκατομμύρια φορές πριν αρχίσει να μειώνεται η απόδοση του κάτι που σας επιτρέπει να , αλλάζετε το χρώμα 100 φορές την ημέρα για σχεδόν 55 χρόνια. Έτσι αν δεν σκοπεύετε να βάλετε το κινητό στην διαθήκη σας μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την αξιοπιστία της τεχνολογίας αυτής.
Φυσικά, κάθε χρωματική αλλαγή επιβαρύνει την μπαταρία του κινητού αλλά η επιβάρυνση αυτή είναι αμελητέα. Σύμφωνα με την Tecno, οι 100 αλλαγές χρώματος καταναλώνουν την ίδια μπαταρία με ένα 5λεπτο βίντεο στο YouTube.

Η εταιρεία έχει δείξει κάτι παρόμοιο και στο παρελθόν, καθώς το Tecno Camon 19 Pro Mondrian Edition από το 2022 προσέφερε μια πλάτη που άλλαζε χρώμα αλλά ήταν μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία. Εκείνο το σύστημα απαιτούσε υπεριώδες φως και δεν μπορούσε να ελεγχθεί από τον χρήστη, οπότε αυτή η νεότερη τεχνολογία είναι πολύ καλύτερη.
Δυστυχώς, η τεχνολογία χρωματισμού Tecno Chameleon δεν είναι διαθέσιμη σε smartphone ή ακόμα και σε πρωτότυπο, τουλάχιστον προς το παρόν.

TECNO

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R