Το Lenovo Tab Extreme είναι το μεγαλύτερο και πιο καλά εξοπλισμένο tablet

10 Ιανουαρίου, 2023

Οι κατασκευαστές που έχουν στην γκάμα τους tablet με μεγάλη οθόνη είναι μετρημένοι στα μισά δάχτυλα του ενός χεριού. Τώρα βέβαια έγιναν λίγο περισσότεροι με την προσθήκη της Lenovo σε αυτή την λίστα.


Στη CES 2023, η Lenovo παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο tablet, το Lenovo Tab Extreme. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα tablet που έχουμε δει μέχρι σήμερα με οθόνη 14,5 ιντσών κάτι που σημαίνει ότι αν το συνδυάσετε με το πληκτρολόγιο της εταιρείας, έχετε έναν αντικαταστάτη φορητού υπολογιστή με αρκετά μεγάλη οθόνη για να κάνετε σοβαρή δουλειά.

Η ίδια η οθόνη έχει ανάλυση 3.000 x 1.876 και προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Για τις επιδόσεις φροντίζει το chipset Dimensity 9000 της MediaTek και διαθέτει 12 GB μνήμης RAM, 256 GB αποθηκευτικού χώρου (η οποία μπορεί να επεκταθεί) καθώς και ένα ζευγάρι θυρών USB-C και DisplayPort για την περίπτωση που έχετε ανάγκη να το συνδέσετε με εξωτερική οθόνη. Το tablet διαθέτει επίσης ηχεία JBL με υποστήριξη Dolby Atmos, μια σειρά από μικρόφωνα για κορυφαία ποιότητα συνομιλιών και μια μπαταρία 12.300mAh η οποία σύμφωνα με την Lenovo παρέχει έως και 12 ώρες διάρκεια ζωής σε αναπαραγωγή βίντεο. Τον εξοπλισμό συμπληρώνουν μια κύρια κάμερα 13MP και μια δευτερεύουσα κάμερα 5MP.

Το Lenovo Tab Extreme είναι ένα tablet Android και έρχεται με Android 13, αλλά υπάρχει μια εφαρμογή Freestyle που ουσιαστικά σας επιτρέπει να αντικατοπτρίζετε την επιφάνεια εργασίας των Windows σε αυτό, αν χρειάζεστε μια δευτερεύουσα οθόνη. Όσον αφορά την τιμολόγηση, η τιμή του θα ξεκινάει από τα 1.200 δολάρια. Θα βρίσκεται δηλαδή στα ίδια επίπεδα με την τιμή των μεγάλων tablets από Apple και Samsung.