Το μέλλον των κινητών είναι foldable και rollable όπως μας δείχνει η TECNO

20 Ιανουαρίου, 2023

Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα αναδιπλούμενα κινητά μια απλή καθημερινή τεχνολογία. Μάλιστα βλέπουμε συνεχώς νέες ιδέες από τους κατασκευαστές, όπως οθόνες που εκτείνονται με συρταρωτό μηχανισμό, άλλες με οθόνη που τυλίγεται σε ρολό αλλά και κάποια concepts που συνδυάζουν τις παραπάνω λύσεις.

Η TECNO είναι ένας νέος κατασκευαστής που έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό με τις υλοποιήσεις της. Μάλιστα το νέο TECNO Phantom X2 Pro άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους είχαν την τύχη να το δοκιμάσουν ή ακόμη και να το αποκτήσουν.

Αυτή η εταιρεία λοιπόν μοιράστηκε μαζί μας το όραμά της για το κινητό του μέλλοντος, ένα κινητό που συνδυάζει αναδιπλούμενη αλλά και συρόμενη τεχνολογία οθόνης.
Στο βίντεο που ανέβασε βλέπουμε ένα κινητό εξαιρετικά λεπτό και κομψό το οποίο θυμίζει υλοποιήσεις τύπου Galaxy Z Fold. Στο πίσω μέρος, διαθέτει μια μικρή οθόνη, παρόμοια με αυτή που θα βρείτε στο Galaxy Z Flip η οποία θα χρησιμοποιείται για ειδοποιήσεις, τον έλεγχο της κάμερας κ.λπ.
Ανοίγοντας την αναδιπλούμενη οθόνη έχετε ένα όμορφο και χρηστικό tablet ενώ η οθόνη επεκτείνεται και άλλο από την αριστερή πλευρά με συρόμενο μηχανισμό.


Προφανώς πρόκειται για ένα concept και για να μπορέσει η TECNO να παρουσιάσει αυτό το κινητό χρειάζονται αρκετά θαύματα της μηχανικής. Για παράδειγμα οι φακοί της κύριας κάμερας δεν προεξέχουν καθόλου και βρίσκονται μέσα στο σώμα του κινητού. Αυτό είναι αδύνατον να γίνει με την σημερινή τεχνολογία καθώς δεν αφήνει χώρο για τα ηλεκτρονικά της κάμερας, την οθόνη ή ακόμη και για τοποθέτηση μπαταρίας.


Θα μου πείτε, καλά δεν μπορεί να μπει η μπαταρία στην αριστερή πλευρά; Η απάντηση είναι όχι, καθώς εκεί βρίσκεται η συρόμενη οθόνη και ο σίγουρα πολύπλοκος μηχανισμός κύλισης. Παρόλα αυτά, το concept της TECNO είναι άκρως εντυπωσιακό και μας δείχνει τι θα μπορούν να κάνουν τα κινητά στο μέλλον.