Το νέο ανθεκτικό γυαλί Kunlun των HUAWEI Mate 50 σπάει καρύδια, και απειλεί τον ανταγωνισμό

20 Σεπτεμβρίου, 2022

Πριν από λίγες ημέρες η Huawei, κυκλοφόρησε επίσημα τη σειρά Huawei Mate 50. Αυτή η σειρά έχει τέσσερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Huawei Mate 50, Mate 50 Pro, Mate 50 RS Porsche Design και Mate 50E.

Σε αυτή την εκδήλωση, η εταιρεία παρουσίασε επίσης το Kunlun Glass. Μια νέα εναλλακτική πρόταση έναντι του γνωστού Gorilla Glass το οποίο χρησιμοποιούν τα περισσότερα κινητά της αγοράς. Οι πρώτες δοκιμές του Kunlun Glass αποκαλύπτουν ότι όχι απλά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αλλά τα καταφέρνει καλύτερα από τον ανταγωνισμό σε αρκετές περιπτώσεις. Σύμφωνα με τη Huawei, το γυαλί Kunlun είναι σκληρό και ανθεκτικό στις γρατσουνιές, τις πτώσεις και άλλες κρούσεις. Ωστόσο, ποια είναι η πραγματική αντοχή του γυαλιού; Μετά το λανσάρισμα της σειράς Huawei Mate 50, κάποιοι χρήστες αποφάσισαν να δοκιμάσουν την ποιότητα του γυαλιού Kunlun.

Στο βίντεο, βλέπουμε μια νεαρή κοπέλα να χρησιμοποιεί το Huawei Mate 50 Pro για να σπάσει ένα καρύδι. Αφού σπάσει το καρύδι, η οθόνη αυτού του smartphone παραμένει η ίδια. Όλες οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά λειτουργούσαν κανονικά.

Σύμφωνα με τη Huawei, το γυάλινο υλικό είναι συμπαγές και εξαιρετικά ανθεκτικό στις κρούσεις. Για την κατασκευή αυτού του γυαλιού, η Huawei χρησιμοποιεί μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία ξεκινάει με 24 ώρες ανάπτυξης νανοκρυστάλλων υψηλής θερμοκρασίας, 108 μικροκρυσταλλικές πρώτες ύλες και διαδικασίες επεξεργασίας πάνελ, καθώς και μια διαδικασία τήξης πολύτιμων μετάλλων πλατίνας σε θερμοκρασίες 1600 βαθμών. Μέσω της ενισχυμένης έγχυσης σύνθετων σωματιδίων, υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια νανοκρύσταλλοι υψηλής αντοχής σε έναν μόνο γυάλινο πίνακα Kunlun. Αυτό καθιστά το γυαλί πολύ ανθεκτικό στις κρούσεις και τις ρωγμές.


Ταυτόχρονα, το Huawei Kunlun Glass έχει επίσης λάβει την πρώτη ελβετική πιστοποίηση αντοχής σε πτώση πέντε αστέρων SGS της βιομηχανίας, υποστηρίζοντας ότι η αντοχή σε πτώση είναι 10 φορές υψηλότερη από εκείνη του συνηθισμένου γυαλιού.

Όπως βλέπουμε η Huawei συνεχίζει να εργάζεται σκληρά επάνω στα προϊόντα της και να καινοτομεί ανεξάρτητα από κυρώσεις ή άλλα εμπόδια που προσπαθεί να της βάλει ο ανταγωνισμός.

ΠΗΓΗ