Το νέο gadget της Huawei είναι…τετράποδο και κάνει ακροβατικά!

3 Σεπτεμβρίου, 2020

Μπορεί η πιο hot παρουσίαση που περιμένουμε από την Huawei μέσα στις επόμενες εβδομάδες να είναι αυτή των κινητών της σειράς Mate 40, αλλά η μεγάλη κινεζική εταιρεία δεν σταματά να εργάζεται επάνω και σε άλλα πρωτότυπα και ενδιαφέροντα τεχνολογικά concept.

Ένα από αυτά τα concept έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του σε ένα Huawei Store στην Shenzhen και όπως φαίνεται είναι τετράποδο! Μάλιστα θυμίζει αρκετά ένα άλλο «τετράποδο» για το οποίο σας έχουμε γράψει ξανά στο παρελθόν, μιλάμε φυσικά για τον Spot, το ρομπότ της Boston Dynamic!

Το τετράποδο αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Huawei και την Yushu Technology, και είναι στην ουσία μια πλατφόρμα επάνω στην οποία δοκιμάζονται διάφορες πρωτοποριακές λύσεις και τεχνολογίες.

Φυσικά το ρομποσκυλάκι έχει δεχτεί τις περιποιήσεις της AI τεχνολογίας την οποία κατέχει καλά η Huawei και έτσι μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και να αλληλοεπιδρά με αυτά ενώ είναι επίσης και ιδιαίτερα ευέλικτο και μπορεί να εκτελέσει αρκετά δύσκολες κινήσεις και ακροβατικά.

Δεν γνωρίζουμε αν η Huawei θέλει να προωθήσει το συγκεκριμένο concept για οικιακή χρήση ή αν το ετοιμάζει για επαγγελματική χρήση όπως έχει κάνει και η Boston Dynamics με τον Spot. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Huawei παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνεχίζει να μας εκπλήσσει και κάτι μας λέει ότι δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει και στο μέλλον.

ΠΗΓΗ