Το νέο Motorola Rarz Ultra φέρνει πονοκέφαλο στον foldable ανταγωνισμό

3 Ιουνίου, 2023

Το αυθεντικό Motorola Razr κυκλοφόρησε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία και όταν κυκλοφόρησε προκάλεσε τεράστια αίσθηση στην αγορά χάρη στην μοναδική του σχεδίαση και το εντυπωσιακά slim σώμα του.


Η νέα γενιά γνώρισε το όνομα Razr ως ένα κινητό με αναδιπλούμενη οθόνη το οποίο κυκλοφόρησε ως μια εναλλακτική πρόταση του Flip της Samsung. Όπως φαίνεται όμως η Motorola δεν αρκέστηκε στο να είναι η «εναλλακτική» πρόταση και αποφάσισε να κάνει το νέο της αναδιπλούμενο ένα από τα πιο εντυπωσιακά foldables της αγοράς. Κυρίες και Κύριοι, το νέο Motorola Razr Ultra (ή Razr+για κάποιες αγορές) παρουσιάστηκε επίσημα και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά smartphones που έχουμε δει μέσα στο 2023.

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιοσημείωτες αλλαγές στο Razr Ultra σε σχέση με τους προκατόχους του είναι σίγουρα η εξωτερική του οθόνη. Η Motorola όχι απλά αναβάθμισε το μέγεθος της στις 3,6 ίντσες αλλά την έκανε να καταλαμβάνει την μισή επιφάνεια της πλάτης της συσκευής. Για την αξιοποίηση αυτής της νέας εξωτερικής οθόνης, η Motorola έχει δουλέψει επάνω σε νέες εμπειρίες λογισμικού, και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να την αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό.

Στο εσωτερικό, η οθόνη έχει επίσης αναβαθμιστεί από 6,7 σε 6,9 ίντσες, ενώ διαθέτει ρυθμό ανανέωσης έως και 165Hz. Στο εσωτερικό του το Razr Ultra χρησιμοποιεί το chipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 του 2022. Οι επιδόσεις θα είναι λοιπόν μια χαρά για τον χαρακτήρα της συσκευής, ενώ η επιλογή αυτή σίγουρα κρατάει και το κόστος σε λογικά επίπεδα.


Στον τομέα της κάμερας, το Razr Ultra διαθέτει μια διάταξη διπλής κάμερας στο πίσω μέρος με μια κύρια κάμερα 12MP και μια ευρυγώνια 13MP. Πως είπατε; Σας φαίνονται λίγα τα megapixels; Η απάντηση είναι ότι η Motorola επέλεξε έναν αισθητήρα που δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quad Bayer. Όπως γνωρίζετε οι αισθητήρες των 50+ megapixels στην ουσία μας δίνουν εικόνες των 12MP στο τέλος οπότε δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ο αισθητήρας αυτός μάλιστα έχει διάφραγμα f /1,5 κάτι που σημαίνει ότι θα αποδίδει καλά και σε χαμηλό φωτισμό.

Τέλος, το Moto Razr Ultra θα διαθέτει μπαταρία 3.800mAh. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μικρότερη από το Razr 2023, αλλά αυτό οφείλεται στην προσθήκη της μεγαλύτερης εξωτερικής οθόνης που ανάγκασε τη Motorola να κάνει κάποιους συμβιβασμούς. Η μπαταρία αυτή υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 30W και ασύρματη φόρτιση 5W.
Συνολικά το Moto Razr Ultra φαίνεται μια εντυπωσιακά καλή συσκευή η οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσει και σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό κόστος!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R