Το νέο Tesla θέλει να γίνει η gaming κονσόλα του κόσμου των αυτοκινήτων, και με την GPU των PS5 και Xbox X θα τα καταφέρει!

2 Φεβρουαρίου, 2021

Για το 2021 η Tesla επανασχεδιάζει το Model S, και φιλοδοξεί να το κάνει ένα από τα καλύτερα «ταξιδιάρικα» αυτοκίνητα αλλά και το απόλυτο gadget ψυχαγωγίας!

Τις τελευταίες ημέρες του Γενάρη η Tesla μίλησε για το ανανεωμένο Model S, χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον επεξεργαστή και την GPU που θα ενσωματώνει.
Το γεγονός και μόνο ότι συζητάμε για επεξεργαστές, γραφικά και οθόνες περιγράφοντας ένα αυτοκίνητο είναι απλά απίθανο έτσι δεν είναι;

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν, διέρρευσε η πληροφορία ότι το νέο Tesla θα χρησιμοποιεί chip γραφικών με την ίδια αρχιτεκτονική της AMD που βρίσκουμε μέσα στις νέες κονσόλες αλλά και στα PC! Πιο συγκεκριμένα, θα γίνεται χρήση του επεξεργαστή γραφικών AMD Navi 23 ο οποίος έχει την αρχιτεκτονική RDNA 2 που χρησιμοποιεί το PS5 και το Xbox Series X αλλά και οι κάρτες γραφικών της σειράς Radeon RX 6000.

Φυσικά η Tesla δεν έκανε αναφορά στο ποια παιχνίδια θα μπορεί κανείς να παίξει έχοντας στην διάθεσή του την ισχύ των 10 teraflops, αλλά ο Elon Musk μας έδωσε μια εικόνα όταν ανέβασε στο Tweeter την πληροφορία ότι τα αυτοκίνητά του μπορούν να παίξουν το Cyberpunk 2077 με μεγάλη ευκολία.

Από τις υπόλοιπες διαρροές μάθαμε ότι η Navi 23 GPU υποστηρίζει 16GB GDDR6 και PCIe Gen 4, έχει 128-bit memory bus και bandwidth 224GB το δευτερόλεπτο.

Με κόστος πάνω από 80.000 δολάρια βέβαια το αυτοκίνητο της Tesla κερδίζει σίγουρα τον τίτλο της πιο ακριβής κονσόλας, αλλά από την άλλη ένα PS5 δεν θα σας πάει στον προορισμό σας με ταχύτητες που αγγίζουν τα 320 χιλιόμετρα την ώρα!