Το Opel Insignia Νικητής στην Κατηγορία ‘Τετρακίνητο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019

15 Απριλίου, 2019

Το Opel Insignia με σύστημα τετρακίνησης και τεχνολογία ελέγχου κατανομής ροπής (torque-vectoring) είναι ο νικητής του τίτλου “All-Wheel Drive Car Of The Year 2019”. Η ναυαρχίδα της Opel αναδείχτηκε Νο1 στην κατηγορία οχημάτων με κόστος έως 40.000€, σύμφωνα με την ψήφο των αναγνωστών του Auto Bild Allrad. Το Insignia επαναλαμβάνει την επιτυχία του δημοφιλούς Opel Mokka SUV, το οποίο έχει κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου AWD αυτοκινήτου της χρονιάς δύο συνεχόμενες φορές.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άριστα ενημερωμένους αναγνώστες του Auto Bild Allrad για την εκτίμησή τους» δήλωσε η Επικεφαλής Μάρκετινγκ της Opel Γερμανίας, Christina Herzog, κατά την τελετή απονομής στο Βερολίνο. «Το Opel Insignia προσφέρει μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία και κορυφαία ασφάλεια, κυρίως χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης. Αυτό το σημαντικό βραβείο δείχνει ότι αναγνώστες και πελάτες μοιράζονται την ίδια άποψη.»

Η σειρά Opel Insignia – με πωλήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες – είναι μία έξυπνη επιλογή για οικογένειες και στόλους. Η τρέχουσα γενιά της οικογένειας Insignia περιλαμβάνει τα Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer και το κορυφαίο, εξαιρετικά σπορ Insignia GSi (κατανάλωση καυσίμου NEDC1 Insignia GSi με 154kW (210hp) BiTurbo diesel και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων: στην πόλη 9,6 l/100 km, εκτός πόλης 5,6 l/100 km, μικτός κύκλος 7,1 l/100 km, 187-186 g/km CO2, κατανάλωση καυσίμου WLTP2: μικτός κύκλος 7,8-7,4 l/100 km, 204-193 g/km CO2).

Το σπορ πλαίσιο του Insignia GSi προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σύστημα τετρακίνησης με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring). Σε αυτό το υψηλής τεχνολογίας σύστημα, ένα συμβατικό διαφορικό στον πίσω άξονα αντικαθίσταται από δύο συμπλέκτες, που μπορούν να επιταχύνουν τους πίσω τροχούς ανεξάρτητα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Ο διαγωνισμός “All-Wheel Drive Car Of The Year”, τον οποίο διοργανώνει το Auto Bild, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες για αυτοκίνητα και τιμές. Ειδικοί επιλέγουν τα υποψήφια μοντέλα και ακολουθεί η ψηφοφορία των αναγνωστών. Αυτοί έχουν δικαίωμα μιας ψήφου σε κάθε κατηγορία, την οποία δίνουν μέσω www.autobild.de. Ο νικητής κάθε κατηγορίας κρίνεται από την ψήφο των αναγνωστών.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R