Το παλιό καλό MIUI φεύγει, το νέο και ανανεωμένο MiOS έρχεται

10 Οκτωβρίου, 2023

Xiaomi και MIUI interface είναι συνώνυμα από το 2010. Το MIUI είναι εξαιρετικά δημοφιλές πλέον και μετράει πάνω από 564 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Η πιο πρόσφατη έκδοση είναι το MIUI 14 που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παρά την εξαιρετική πορεία του interface φαίνεται ότι η Xiaomi θέλει να προβεί σε μια συνολική ανανέωση. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο γνωστός tipster Digital Chat Station ο οποίος μας λέει ότι η Xiaomi θα αντικαταστήσει το MIUI με ένα ολοκαίνουργιο MiOS.

Ουδείς γνωρίζει βέβαια αν το MiOS θα είναι απλά ένα νέο όνομα για το MIUI ή αν η Xiaomi θα προσπαθήσει να σχεδιάσει ένα εντελώς νέο interface για τα κινητά της. Βέβαια υπήρχαν
προηγούμενες φήμες οι οποίες έλεγαν ότι η Xiaomi θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της Huawei, λανσάροντας το δικό της λειτουργικό σύστημα το οποίο θα βασίζεται στο Android Open Source Project (AOSP) και το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα smartphones, τα tablets, τα wearables και ακόμη και τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Η Xiaomi έχει ήδη κατοχυρώσει το όνομα MiOS και το domain mios.cn στην Κίνα και έχουν κυκλοφορήσει αρκετές αναφορές για μια beta έκδοση για προγραμματιστές του MiOS στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.