Το Spotify φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργεί τις δικές σου μουσικές λίστες

8 Απριλίου, 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται παντού αυτές τις μέρες, από τα smartphones και τους υπολογιστές μέχρι τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο τα δημιουργικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και ήχου. Το Spotify ακολούθησε το trend πριν από λίγο καιρό με μια λειτουργία AI DJ, αλλά τώρα ανεβάζει τον πήχη με την έναρξη της beta έκδοσης AI playlists.


Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες (7 Απριλίου) τις AI playlists για τους χρήστες του Spotify Premium, μια λειτουργία που επιτρέπει την δημιουργία playlists μέσω μιας προτροπής. Το Spotify μοιράστηκε επίσης μερικά παραδείγματα προτροπών, όπως «λυπημένη μουσική για όταν ζωγραφίζω λουλούδια που πεθαίνουν» ή «τραγούδια για όσους κάνουν ιππασία το ηλιοβασίλεμα». Η φαντασία του Spotify νομίζω δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Η streaming πλατφόρμα συμπλήρωσε ότι οι προτροπές μπορούν να αποτελούνται από μέρη, ζώα, δραστηριότητες, χρώματα, emojis και χαρακτήρες ταινιών. Πρόσθεσε ότι οι καλύτερες προτροπές συνδυάζουν διαθέσεις, καλλιτέχνες, είδη και δεκαετίες, αν και μπορείτε να βελτιώσετε αυτές τις λίστες αναπαραγωγής με επόμενες προτροπές. Το Spotify δήλωσε επίσης ότι έχει “λάβει μέτρα” σχετικά με τις προσβλητικές προτροπές.


Μην περιμένετε ευρεία κυκλοφορία ακόμα, καθώς το Spotify επιβεβαίωσε ότι οι λίστες αναπαραγωγής AI είναι διαθέσιμες μόνο στους χρήστες Premium στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο προς το παρόν. Λίγο υπομονή χρειάζεται και κάτι μας λέει ότι σύντομα θα το δούμε και στις υπόλοιπες αγορές.

SPOTIFY