Το θρυλικό Renault 4 επιστρέφει, και αυτή την φορά κυριολεκτικά πετάει

30 Νοεμβρίου, 2021

Το θρυλικό 4άρι της Renault κλείνει τα 60 του χρόνια, και η Γαλλική εταιρεία αποφάσισε να το γιορτάσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να σχεδιάσει μια σύγχρονη έκδοση του σούπερ μίνι, να του βάλει έλικες και φυσικά να το κάνει να πετάξει στους ουρανούς!

Την πρωτότυπη αυτή ιδέα υλοποίησε με την βοήθεια του σχεδιαστικού στούντιο TheArsenale, το όχημα ονομάστηκε Air4 και στο βίντεο βλέπετε μέσα σε 2 λεπτά την ιστορία της ιδέας από την σχεδίαση μέχρι και την υλοποίηση.

Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι, το Renault 4 ή 4L ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας και στα 33 χρόνια που βρισκόταν στην παραγωγή κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια οχήματα!

Το Air4 είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να μειωθεί το βάρος όσο το δυνατόν περισσότερο και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να πετάξει σε ύψος 700 μέτρων με ταχύτητα που φτάνει τα 26 μέτρα το δευτερόλεπτο. Φυσικά την πτήση αναλαμβάνουν ηλεκτρικά μοτέρ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το όχημα έχει μόνο μια θέση, και για να μπει ο οδηγός/πιλότος πρέπει να σηκώσει όλο το αμάξωμα.

Για την ώρα το ιπτάμενο Renault 4 είναι ένα concept το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο σε εκθέσεις και events, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν θα μας χάλαγε να δούμε ένα συμβατικό ή ηλεκτρικό 4άρι με αυτή την σχεδίαση στον δρόμο.