Το TikTok παρουσιάζει το Ripple, την AI εφαρμογή που σου επιτρέπει να δημιουργείς τα δικά σου τραγούδια

1 Ιουλίου, 2023

Η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, λάνσαρε μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Ripple που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μια πρωτότυπη μελωδία απλά σιγοτραγουδώντας. Η εφαρμογή, η οποία επί του παρόντος δοκιμάζεται μεταξύ των χρηστών στις ΗΠΑ, θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν τα όργανα που θέλουν να ακούγονται στο τραγούδι αρχίσουν να σιγοτραγουδούν. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει φωνητικά και η ByteDance δεν αποκαλύπτει αν σκοπεύει να προσθέσει αυτή τη δυνατότητα στην πορεία.

Το Ripple μπορεί να παράγει μελωδίες σε διάφορα είδη μουσικής, αλλά φαίνεται ότι η εφαρμογή δεν είναι ικανή να παράγει ένα ολοκληρωμένο κομμάτι και η διάρκεια της μελωδίας που παράγει εξαρτάται από το πόση ώρα μπορείτε να σιγοτραγουδήσετε στο μικρόφωνο του τηλεφώνου σας. Προς το παρόν, το Ripple είναι διαθέσιμο μόνο με πρόσκληση και αποκλειστικά για την πλατφόρμα iOS.

Όπως και να έχει, το Ripple εξελίσσεται σε έναν εύκολο τρόπο για τους δημιουργούς του TikTok να δημιουργούν πρωτότυπες μελωδίες για τα βίντεό τους χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με πολύπλοκα εργαλεία μουσικής που βασίζονται σε λογισμικό ή να ξοδέψουν χρήματα για να το κάνει κάποιος καλλιτέχνης για λογαριασμό τους. Εκτός από την εγγραφή μουσικής, το Ripple θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κόβουν και να επεξεργάζονται τα μουσικά τους κλιπ απευθείας στο τηλέφωνό τους. Ένας εκπρόσωπος της ByteDance δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα εργαλεία για να κάνει την όλη διαδικασία δημιουργίας μουσικής πιο αποτελεσματική για τους χρήστες. Η εταιρεία λέει επίσης ότι δημιούργησε το Ripple για να “εμπνεύσει τη μουσική δημιουργικότητα και να βοηθήσει τους μουσικούς, τους καλλιτέχνες και τους συνθέτες να εκφραστούν”.

Το Ripple δεν είναι προς το παρόν ενσωματωμένο στην κύρια εφαρμογή TikTok, οπότε οι χρήστες πρέπει να αποθηκεύουν τις μελωδίες τους τοπικά και στη συνέχεια να τις ανεβάζουν ως μουσική υπόκρουση για τα σύντομα βίντεό τους. Η ByteDance έχει, ευτυχώς, δημιουργήσει μια συντόμευση που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται απευθείας τις μελωδίες τους στο TikTok. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ByteDance αναφέρει ότι το μοντέλο AI πίσω από το Ripple εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας μουσική που είχε κανονικά αδειοδοτηθεί ή ανήκε στην εταιρεία αλλά δεν είναι σαφές αν η εταιρεία υπέγραψε κάποια ειδική συμφωνία με τις μουσικές εταιρείες ή τους καλλιτέχνες για την εκπαίδευση της AI.

Το TikTok είναι η πρώτη mainstream πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει ένα εργαλείο δημιουργίας μουσικής με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.