Το Τόκυο φτιάχνει μετάλλια από ανακυκλωμένα κινητά και η Ελλάδα εγκαταλείπει εγκαταστάεις όπως το Θέατρο Μπάντμιντονν

25 Ιουλίου, 2019

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 θα γίνουν στο Τόκυο και έχει ήδη ανακοινωθεί από την διοργανώτρια χώρα ότι για πρώτη φορά για την κατασκευή των μεταλλίων θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλωμένα μέταλλα από ηλεκτρονικές συσκευές! Ο αριθμός των μεταλλίων που θα χρησιμοποιηθούν υπολογίζεται στα 5000, ένα εξαιρετικά υψηλό νούμερο.


Έτσι η οργανωτική επιτροπή του Τόκυο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό μια μεγάλη προσπάθεια να μαζέψει τον τεράστιο όγκο ανακυκλωμένων ηλεκτρονικών που χρειάζεται. Μέχρι σήμερα έχουν συλλέξει 78.000 τόνους ηλεκτρονικών και περισσότερα από 6 εκατομμύρια smartphones. Από αυτά έβγαλαν 32 κιλά χρυσού, 3,5 τόνους ασήμι και περίπου 2,2 τόνους χαλκό. Όχι μόνο δηλαδή έχουν τα υλικά για τα μετάλλια αλλά θα τους μείνουν και ρέστα για έξοδα κατασκευής.
Και εμείς στην Ελλάδα ακόμη αφήνουμε υπέροχες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπως το θέατρο Μπάτμιντον στο Γουδί να ρημάζουν από την εγκατάλειψη. Έπειτα αναρωτιούνται οι κυβερνώντες γιατί ο λαός έχει αγανακτήσει τόσο πολύ που αλλάζει την ψήφο του από την μια ημέρα στην άλλη… Μαντέψτε βρε!