Το Xiaomi SU7 απειλεί τα Tesla με χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη εμβέλεια

30 Μαρτίου, 2024

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi, το SU7, έχει βάλει στο στόχαστρό του το Model 3 της Tesla. Πως σκοπεύει να το κερδίσει; Μα φυσικά με χαμηλότερο κόστος αλλά και καλύτερα (τουλάχιστον στα χαρτιά) specs.

Παίρνοντας μερικά μαθήματα μάρκετινγκ από την γκάμα των κινητών της, η Xiaomi θα κυκλοφορήσει το SU7 σε τρεις εκδόσεις, το SU7, το SU7 Pro και το SU7 Max. Το βασικό μοντέλο SU7 θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές Απριλίου στην Κίνα για 28.000 ευρώ, αρκετά φθηνότερα δηλαδή από το Model 3 της Tesla, ενώ οι εκδόσεις Pro και Max θα κοστίζουν 32.000 ευρώ και 39.000 ευρώ, αντίστοιχα, σύμφωνα με το Reuters.

Πώς η Xiaomi σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό
Σε μια ήδη κορεσμένη κινεζική αγορά EV, η Xiaomi στοχεύει να ξεχωρίσει προσφέροντας επιδόσεις σε ανταγωνιστικές τιμές και παρέχοντας ενσωμάτωση στο οικοσύστημα προϊόντων Xiaomi μέσω του αυτοαναπτυγμένου Hyper OS της εταιρείας για αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις αναφορές του Reuters. Μέχρι στιγμής, το Model 3 της Tesla έχει πάρει το στέμμα ως το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό σεντάν στην Κίνα, προσφέροντας 600 χιλιόμετρα αυτονομίας σε τιμή σχεδόν 65.000 ευρώ.


Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών που έγινε κατασκευαστής EV ισχυρίζεται ότι η εμβέλεια του βασικού μοντέλου είναι 698 χιλιόμετρα με μπαταρία 73,6 kWh, του Pro 830 χιλιόμετρα με μπαταρία 94,3 kWh και του Max 809 χιλιόμετρα με δύο κινητήρες και τετρακίνηση.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το SU7 της Xiaomi προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια σε χαμηλότερη τιμή, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει το SU7 της Xiaomi σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά.