Τώρα οι αγαπημένοι σας game emulators είναι διαθέσιμοι και στο App Store της Apple

8 Απριλίου, 2024

Οι game emulators είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο PlayStore της Google. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Apple δεν επέτρεπε αυτού του είδους τις εφαρμογές στο δικό της κατάστημα, κάτι που όμως άλλαξαν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Apple αποκάλυψε ότι οι εξομοιωτές παιχνιδιών μπορούν να καταχωρηθούν στο App Store της όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και σε όλα τα άλλα μέρη του κόσμου.


Φυσικά το λογισμικό θα πρέπει να ακολουθεί όλες τις κατευθυντήριες γραμμές της Apple σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την συλλογή και χρήση δεδομένων, ενώ θα πρέπει να φιλτράρει και όλο το ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που αποφάσισε να αλλάξει η Apple σχετικά με το κατάστημα εφαρμογών της καθώς μας λέει τώρα ότι τα μίνι παιχνίδια και οι μίνι εφαρμογές μέσα σε μεγάλες εφαρμογές όπως το WeChat πρέπει να χρησιμοποιούν HTML5, οπότε δεν μπορούν να είναι εγγενείς εφαρμογές και παιχνίδια.
Και τέλος, σε μια απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Apple υποσχέθηκε να επιτρέψει στις εφαρμογές music streaming στην ΕΕ να περιλαμβάνουν συνδέσμους εντός της εφαρμογής που ανακατευθύνουν σε εξωτερικές αγορές και πληροφορίες τιμολόγησης.