vivo V29 Lite 5G review: Premium κατασκευή, φανταστική οθόνη και προσιτό κόστος

25 Ιουλίου, 202387/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
89%
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
88%
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
85%
ΚΑΜΕΡΑ
86%
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
88%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Η vivo έχει δημιουργήσει παράδοση στην παρουσίαση ιδιαίτερα καλών συσκευών ανεξάρτητα από την κατηγορία τιμής. Το vivo V29 Lite 5G είναι ένα εντυπωσιακά όμορφο και ποιοτικό κινητό το οποίο προσφέρει κορυφαία οθόνη, καλό επίπεδο εξοπλισμού και μια κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Δύο χρόνια πριν θα έπρεπε να ξεκινήσω αυτή την παρουσίαση με τις απαραίτητες συστάσεις για την vivo, μιας και δεν ήταν ευρέως γνωστή στην χώρα μας.
Σήμερα, μετά από τόσες φανταστικές συσκευές που έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα νομίζω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο. Όλοι γνωρίζετε τις φωτογραφικές ναυαρχίδες της σειράς X, τα value for money της σειράς V αλλά και τα budget κινητά της σειράς Y.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας το νέο vivo V29 Lite 5G, ένα κινητό το οποίο φαίνεται να συνεχίζει την καλή παράδοση της vivo καθώς προσφέρει πολυτέλεια και όμορφη σχεδίαση, άριστο επίπεδο εξοπλισμού και το σημαντικότερο…έχει προσιτό κόστος!

 

Σχεδίαση & Ποιότητα


Μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα που θα κρατήσεις το V29 Lite στο χέρι σου καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ένα άκρως ποιοτικό κινητό. Όμορφη ματ γκρι πλάτη, γυαλιστερό camera module και καμπύλες που δένουν ιδανικά με το πλαίσιο κάνουν το κινητό να «φωνάζει» premium από μακριά.

Η συσκευή είναι λεπτή στα 7,89 χιλιοστά αλλά και ιδιαίτερα ελαφριά (177 γρ) και κάθεται ιδανικά στο χέρι. Η συνολική ποιότητα κατασκευής σου δίνει την εντύπωση ενός κινητού ναυαρχίδα, κάτι που θεωρώ ότι είναι σημαντικό στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά.

Στην δεξιά πλευρά έχουμε το ρυθμιστικό της έντασης του ήχου και το πλήκτρο ενεργοποίησης, ενώ στην κάτω πλευρά υπάρχει η υποδοχή για τις δύο SIM, το ηχείο και η θύρα USB-C. Το κινητό έχει πιστοποίηση IP54, κάτι που σημαίνει ότι σταγόνες νερού και σκόνη δεν πρόκειται να το ενοχλήσουν.

 

Οθόνη & Εξοπλισμός


Ένα από τα μεγάλα «όπλα» του κινητού είναι σίγουρα η μεγάλη οθόνη AMOLED των 6,78 ιντσών. Η οθόνη αυτή υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz, έχει ανάλυση 1080×2400 και η φωτεινότητά της είναι εξαιρετική καθώς μπορεί να ανέβει έως και τα 1300 nits. Η οθόνη μπορεί να ρυθμίσει αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης στα 60, 90 και 120Hz κάτι που φυσικά βοηθάει και στην μείωση της κατανάλωσης της μπαταρίας. Το σύστημα διαπίστωσα ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε καθημερινή χρήση η οθόνη είναι απλά άριστη. Είναι φωτεινή και ευκρινέστατη ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, έχει μπόλικη λεπτομέρεια και φυσικά είναι ιδανική για κατανάλωση multimedia αρχείων. Τέλος δε θα πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω ότι στην οθόνη υπάρχει ενσωματωμένο και το σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων το οποίο είναι γρήγορο και αποτελεσματικό.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε τον γνωστό Snapdragon 695 ο οποίος είναι προφανές ότι επιλέχθηκε για να κρατήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα. Δεν είναι ότι πιο τελευταίο θα περίμενες να δεις σε ένα κινητό, αλλά σίγουρα δεν απογοητεύει. Μάλιστα έχει και την βοήθεια των 8GB μνήμης RAM και ο συνδυασμός αυτός κάνει το κινητό να ανταποκρίνεται θετικά αλλά και να μπορεί να τρέχει απροβλημάτιστα όλες τις εφαρμογές.

Πλοήγηση στο internet, social media αλλά και το gaming είναι μέσα στο μενού της συσκευής οπότε και σε αυτό το θέμα είσαστε καλυμμένοι.

Μέσα σε αυτό το λεπτό σώμα συσκευής η vivo κατάφερε να χωρέσει μια μπαταρία 5000mAh! Έτσι η αυτονομία είναι φανταστική ενώ υπάρχει και γρήγορη φόρτιση 44W η οποία θα φροντίσει να μείνεις όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα δίπλα από μια πρίζα.

 

Κάμερες

Το vivo V29 Lite έχει τριπλή κάμερα, αλλά στην πραγματικότητα η μια από αυτές είναι αυτή που θα χρησιμοποιείς καθημερινά. Έτσι έχουμε έναν κύριο αισθητήρα των 64MP με OIS, μια κάμερα macro των 2MP και έναν αισθητήρα βάθους επίσης 2MP.

 

Ο κύριος αισθητήρας (δια χειρός Samsung) αποδίδει εξαιρετικά, ειδικά όταν υπάρχει αρκετό φως στον χώρο. Έτσι οι λήψεις είναι εντυπωσιακές, με ζωντανά χρώματα και καλό δυναμικό εύρος αλλά και καλό διαχωρισμό στις λεπτομέρειες.

Οι λήψεις με έως και 2x zoom είναι καθαρές και χωρίς παραμορφώσεις. Το 10x ψηφιακό zoom υπάρχει μεν για ώρα ανάγκης, αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγεις για καθημερινές λήψεις καθώς υπάρχει αρκετός θόρυβος.

Για το macro έχω πει επανειλημμένως την άποψή μου. Δεν μου προσφέρει κάτι και σίγουρα θα προτιμούσα μια καλή υπέρ ευρυγώνια κάμερα. Όσοι βέβαια ασχολείστε με σούπερ κοντινές λήψεις θα το εκτιμήσετε δεόντως.

 

Τέλος το OIS βοηθάει να κάνεις καλές λήψεις στο σκοτάδι, εκεί δηλαδή που χρειάζεται σταθερό χέρι για να μείνει ανοικτό το διάφραγμα για αρκετά δευτερόλεπτα. Οι λήψεις που βλέπετε έχουν γίνει σχεδόν σε απόλυτο σκοτάδι και είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Στο βίντεο έχουμε δυνατότητα λήψης σε 1080p και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Η εικόνα έχει λεπτομέρεια και καλά χρώματα ενώ και εδώ το σύστημα σταθεροποίησης OIS κάνει φανταστική δουλειά στο να κρατάει την εικόνα σταθερή στο περπάτημα.

 

Συμπέρασμα

Η vivo έχει δημιουργήσει παράδοση στην παρουσίαση ιδιαίτερα καλών συσκευών ανεξάρτητα από την κατηγορία τιμής. Το vivo V29 Lite 5G είναι ένα εντυπωσιακά όμορφο και ποιοτικό κινητό το οποίο προσφέρει κορυφαία οθόνη, καλό επίπεδο εξοπλισμού και μια κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο.
Στην μεσαία κατηγορία πολλά από αυτά που προσφέρει η vivo δεν θεωρούνται δεδομένα οπότε και αυτό το κινητό είναι κατά την γνώμη μας μια άριστη value for money αγορά.

 

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R