Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού BMW iX1 στο εργοστάσιο του Regensburg

14 Νοεμβρίου, 2022

Η BMW ξεκίνησε την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV iX1 στο εργοστάσιο στο Ρέγκενσμπουργκ. Αυτή είναι μια σαφέστατη ένδειξη για τον ρυθμό με τον οποίο το BMW Group αυξάνει την ηλεκτροκίνηση.

BMW plant Regensburg, production BMW 1 Series, Body Shop (06/2011)

Είχε ανακοινωθεί πριν δυο χρόνια και όπως φαίνεται έγινε πράξη. Πλέον όλα τα εργοστάσια εντός Γερμανίας της εταιρείας μπορούν να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG υπεύθυνος για την παραγωγή, ανακοίνωσε ήδη το επόμενο ορόσημο στην έναρξη της παραγωγής:

“Τηρούμε με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα μας και μέχρι το 2024, τουλάχιστον ένα στα τρία BMW που θα βγαίνουν από τα βαυαρικά μας εργοστάσιά θα είναι ηλεκτρικό “.

Μια ακόμη απόδειξη, λοιπόν, ότι το BMW Group εφαρμόζει συστηματικά τη στρατηγική του για την ηλεκτροκίνηση, βασιζόμενο στην ταχύτητα και τις μικρές αποστάσεις. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι και η μπαταρία υψηλής τάσης που ενσωματώνει το BMW iX1 προέρχεται επίσης από το Regensburg.

Η έναρξη της παραγωγής του νέου BMW iX1 σημαίνει ότι το εργοστάσιο BMW Group Regensburg κατασκευάζει πλέον όλες τις τεχνολογίες κίνησης σε μία ενιαία γραμμή στο πλαίσιο της ευέλικτης διαδικασίας παραγωγής. Έτσι από το εργοστάσιο βγαίνουν μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Λιτό, πράσινο, ψηφιακό: Με το BMW iFACTORY, το BMW Group θέτει νέα πρότυπα και καθορίζει το μέλλον της παραγωγής αυτοκινήτων. Αυτό είναι εμφανές και στην τοποθεσία Regensburg, όπου το εργοστάσιο αποτελεί πρωτοπόρο στην ψηφιοποίηση.
Το βαφείο του εργοστασίου, για παράδειγμα, βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη: Οι επιφάνειες βαφής σαρώνονται για να διασφαλιστεί η άψογη ποιότητα και στη συνέχεια ολοκληρώνονται με τη χρήση ενός πλήρως αυτοματοποιημένου προγράμματος που προσαρμόζεται για κάθε όχημα, ώστε να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα.

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης στη συναρμολόγηση οχημάτων στο εργοστάσιο του Ρέγκενσμπουργκ – συγκεκριμένα, μέθοδοι αναγνώρισης εικόνας με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης που βοηθούν τους εργαζόμενους στους ελέγχους ποιότητας. Τέλος οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα παρακολουθούνται μέσω της αυτοματοποιημένης αξιολόγησης δεδομένων.

Μέχρι το τέλος του 2022, το BMW Group θα έχει επενδύσει συνολικά περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων στις γερμανικές εγκαταστάσεις του στο Dingolfing, τη Λειψία και το Regensburg. Περισσότεροι από 3.300 εργαζόμενοι εργάζονται σήμερα στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων του BMW Group σε αυτές τις εγκαταστάσεις.