Xiaomi Mi11 Ultra: Επίσημη παρουσίαση για το πιο εντυπωσιακό smartphone του 2021!

30 Μαρτίου, 2021

Η χθεσινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στην Xiaomi, η οποία κατάφερε να τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας με την παρουσίασή της. Οι τελευταίες ημέρες του Μαρτίου είχαν κάτι τις για όλους, αλλά το πιο εντυπωσιακό gadget ήταν σίγουρα το απίθανο Mi 11 Ultra!

Είναι αλήθεια ότι δεν είχαν μείνει και πολλές λεπτομέρειες κρυφές για την νέα συσκευή της Xiaomi όπως σας έχουμε γράψει ήδη και ΕΔΩ, αλλά και πάλι η επίσημη παρουσίαση σίγουρα έκανε πολλούς fans να ελέγχουν την κατάσταση των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι έχει να προσφέρει το νέο Ultra killer της Xiaomi.

Τα εντυπωσιακά ξεκινούν από την οθόνη, όπου έχουμε ένα «θηρίο» AMOLED με διαγώνιο 6,8 ίντσες το οποίο έχει ανάλυση 3200×1400 και προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης αυτόματα από τα 30Hz έως και τα 120Hz. Έτσι καταφέρνει να επιτυγχάνει μια άριστη ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις αλλά και την λογική κατανάλωση της μπαταρίας.
Η οθόνη αυτή είναι απλά κορυφαία μιας και έχει sampling rate 480Hz ενώ υποστηρίζει Dolby Vision και HDR+. Κάτι μας λέει ότι και αυτή η οθόνη θα διακριθεί από τους ειδικούς!

Μια ναυαρχίδα του 2021 δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξοπλισμένη και με το καλύτερο SoC, έτσι το Mi 11 Ultra κρύβει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 888 ο οποίος συνοδεύεται από 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η Xiaomi φρόντισε μάλιστα να βεβαιωθεί ότι ο χρήστης θα μπορεί να πιέσει όσο θέλει τον ταχύτατο επεξεργαστή προσθέτοντας και ένα νέο σύστημα ψύξης τριών σταδίων.

Μεγάλη αναβάθμιση έχει δεχτεί και η κύρια κάμερα η οποία εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά της. Βάση της κάμερας είναι ο μεγάλος ( 1/1.12”) αισθητήρας Samsung GN2 των 50MP ο οποίος βρίσκεται πίσω από έναν φακό f /1.95 και χρησιμοποιεί σε κάθε pixel δύο sub pixels για Dual Pixel phase detection, κάτι που προσφέρει ταχύτατη αυτόματη εστίαση. Ο αισθητήρας αυτός μπορεί να κάνει λήψη βίντεο 8Κ στα 24fps, 4K στα 120fps ή 1080p στα 480fps.

Τον κύριο αισθητήρα συνοδεύει ένας ultrawide των 48MP με φακό f /2.2. Ο αισθητήρας αυτός είναι ο Sony IMX586 και είναι ίδιος με τον τελευταίο αισθητήρα του τηλεφακού των 120mm. Σε αυτόν έχουμε μια περισκοπική κάμερα η οποία διαθέτει 120x AI super zoom και 5x οπτικό zoom. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η περισκοπική κάμερα μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο 8K, κάτι που σίγουρα είναι εντυπωσιακό και πρωτότυπο.


Επάνω στο module της κύριας κάμερας όμως υπάρχει και μια έκπληξη. Μια μικρή οθόνη 1.1 ιντσών από την οποία μπορεί ο χρήστης να βλέπει ειδοποιήσεις αλλά και να βγάζει selfies με την σαφώς ανώτερη ποιοτικά κύρια κάμερα!

Το κορυφαίο κινητό της Xiaomi δεν θα μπορούσε παρά να είναι κορυφαίο και στον τομέα της φόρτισης. Έτσι η μπαταρία των 5000mAh φορτίζεται ενσύρματα αλλά και ασύρματα στα 67W! Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να φορτίσει από το 0% στο 100% σε λιγότερα από 40 λεπτά. Τον τομέα της φόρτισης κλείνει και η ασύρματη αντίστροφη φόρτιση των 10W.

Παραδοσιακά η Xiaomi προσέχει αρκετά τον ήχο των κινητών της και έτσι και εδώ έχουμε stereo ηχεία τα οποία έχουν δεχτεί τις περιποιήσεις της Harman Kardon και πιστοποίηση Hi-Res Audio ενώ δεν λείπει το Bluetooth 5.2.
Την εντυπωσιακή λίστα specs κλείνουν η πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό αλλά και η φανταστική ποιότητα κατασκευής από κεραμικό, κρύσταλλο και αλουμίνιο.

Όπως βλέπουμε το νέο Mi11 Ultra όχι απλά δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο της ναυαρχίδας, αλλά βάζει υποψηφιότητα και για τον θρόνο του βασιλιά της κατηγορίας. Φυσικά το περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθει στα εργαστήρια μας και για μια αναλυτική αξιολόγηση!