Ζωντανά από τον Άρη η προσεδάφιση του InSight lander της NASA!

26 Νοεμβρίου, 2018

Μετά από ένα ταξίδι μηνών στο διάστημα το InSight lander της NASA ετοιμάζεται να κατέβει στον κόκκινο πλανήτη.
Το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός η NASA θέλει να το μοιραστεί με ολόκληρο τον πλανήτη για αυτό και προσφέρει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να το δείτε και εσείς σε πραγματικό χρόνο από τις οθόνες των PC σας! Η προσεδάφιση αναμένεται να ξεκινήσει στις 2μμ ώρα ανατολικής ακτής της Αμερικής, δηλαδή γύρω στις 9μμ ώρα Ελλάδος. Η πρώτη επαφή με το έδαφος του Άρη υπολογίζεται περίπου 40 λεπτά μετά.

Από το 2012 και την προσεδάφιση του Curiosity έχουν περάσει αρκετά χρόνια και σήμερα η NASA έχει κάνει προσπάθεια να μοιράζεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τόσο σημαντικά γεγονότα οπότε το InSight θα μπορέσετε να το δείτε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Έτσι έχετε στην διάθεσή σας το επίσημο site της NASA, το κανάλι στο YouTube, μέσα από την σελίδα της στο Facebook αλλά και σε αυτή την σελίδα του Matrix Life η οποία θα παίρνει το stream από το Twitch.

Watch live video from NASA on www.twitch.tv

Αν βρισκόσαστε στην Αμερική μπορείτε να παρακολουθήσετε το γεγονός στην Times Square, στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Smithsonian, στο Space Center του Houston και στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνια.

Πάντως εκτός από την προσεδάφιση μην περιμένετε πολλές άλλες πληροφορίες τουλάχιστον σήμερα καθώς αν όλα πάνε καλά η πρώτη φωτογραφία μπορεί να πάρει έως και μια ημέρα για να φτάσει στον γαλάζιο πλανήτη μας.