4 μήνες φυλάκιση για πρώην υπάλληλο της Apple που έκλεψε εμπορικά μυστικά για το Apple car

10 Φεβρουαρίου, 2024

Το δικαστήριο της Καλιφόρνιας τιμώρησε τελικά το πρώην στέλεχος της Apple Xiaolang Zhang με ποινή φυλάκισης 4 μηνών και 3 χρόνια υπό επιτήρηση. Επίσης θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 146.984 δολαρίων.

Η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2018, όταν το FBI και η Apple άρχισαν για πρώτη φορά να συνεργάζονται για το θέμα αφού διαπίστωσαν ότι ο Zhang είχε πιθανότατα κλέψει ευαίσθητα εμπορικά μυστικά της εταιρείας σχετικά με το Project Titan. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτή είναι η κωδική ονομασία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple!

Ο πρώην υπάλληλος λοιπόν έφυγε από τις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Κίνα και εντάχθηκε στην XMotors, μια κινεζική startup που εργάζεται πάνω σε τεχνολογίες αυτόνομων αυτοκινήτων. Τότε ήταν που η Apple κατάλαβε ότι έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας και ξεκίνησε την δίωση του Zhang.

Η Apple μάλιστα συνέλλεξε τα απαραίτητα ενοχοποιητικά στοιχεία για την δραστηριότητα του Zhang ερευνώντας την δραστηριότητα του δικτύου του στην Apple και τις συσκευές Apple που χρησιμοποιούσε. Φυσικά ο ίδιος τελικά δήλωσε ένοχος και τώρα θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R