Η Huawei ετοιμάζει το δικό της πιο ελαφρύ και πιο προσιτό Vision Pro

10 Φεβρουαρίου, 2024

Νέες αναφορές δείχνουν ότι η Huawei είναι έτοιμη να λανσάρει το δικό της Vision headset, δίνοντας σκληρή μάχη με την Apple στην αρένα της Εικονικής Πραγματικότητας.

Ο πρώην διευθυντής μάρκετινγκ της Meizu, Li Nan μοιράστηκε πρόσφατα μια ανάρτηση στο Weibo και έριξε φως στο υποτιθέμενο headset Vision της Apple και της Huawei που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.
Η κινεζική εταιρεία είναι πιθανό να το ονομάσει “Vision Pro”, αλλά πριν πείτε ότι θέλει να οικειοποιηθεί την έμπνευση της Apple θα σας ενημερώσουμε ότι η Huawei έχει κατοχυρώσει το συγκεκριμένο όνομα στην Κίνα ήδη από το 2019.

Μάλιστα η κατοχύρωση αυτή καλύπτει επίσης και άλλα προϊόντα όπως έξυπνες τηλεοράσεις και γυαλιά. Αυτό φυσικά δείχνει ότι η Apple θα υποχρεωθεί να βρει ένα νέο όνομα για το προϊόν, όταν το λανσάρει στην Κίνα.

Ο Li Nan περιέγραψε επίσης τις προδιαγραφές τόσο για την οθόνη του headset της Apple όσο και της Huawei. Αρχικά, το Huawei Vision Pro φαίνεται ότι θα είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη Sony micro-OLED 4K με σύστημα ελέγχου με gestures.

Από την άλλη πλευρά, η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δικά της chipsets για να τροφοδοτήσει το νέο VR headset. Σε αντίθεση με την Apple, η συσκευή μπορεί να μην υποστηρίζει τη λειτουργία EyeSight αλλά, θα ζυγίζει 350 γραμμάρια που είναι σχεδόν το μισό από το Vision Pro της Apple. Επιπλέον, η τιμή αναμένεται να είναι κοντά στα 15000 γιουάν, και πάλι στα μισά της πρότασης της Apple.

Εξετάζοντας την ανάρτηση, ο Li δεν ανέφερε το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του νέου ακουστικού Huawei Vision Pro. Ωστόσο, σημείωσε ότι η εταιρεία Sony θα χρειαστεί περίπου έξι μήνες για να ετοιμάσει την οθόνη του και να τη στείλει στην Huawei, έτσι μπορούμε να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή