Keecker: Το ρομπότ ψυχαγωγίας που χρειάζεστε σήμερα!

10 Ιουνίου, 2018

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ. Ευτυχώς για την ώρα, η επανάσταση αυτή έχει να κάνει με νέες τεχνολογίες και χρήσιμα gadgets και όχι με κάποιο εφιαλτικό σενάριο όπου τα ρομπότ εξολοθρεύουν το ανθρώπινο γένος.

Έτσι έχουμε δει ρομπότ φύλακες για το σπίτι, συντροφιάς που διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά, κάποια που ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού αλλά και κάποιες ανατριχιαστικές υλοποιήσεις της Boston Dynamic οι οποίες φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν στις εμπόλεμες ζώνες του μέλλοντος.

Κανένα από τα ρομπότ που έχουμε δει μέχρι σήμερα όμως δεν είναι τόσο ελκυστικό και χρήσιμο όπως το Keecker!

 

Η σχεδίασή του δεν είναι η πιο ελκυστική που έχουμε δει, και θυμίζει περισσότερο κάποιον μοντέρνο αφυγραντήρα ή ιονιστή, αλλά το Keecker θα σας ενθουσιάσει με τα χαρακτηριστικά του.

Πρώτα από όλα ενσωματώνει ένα ολόκληρο σύστημα ψυχαγωγίας το οποίο αποτελείται από βιντεοπροβολέα και ηχοσύστημα 4.1. Έτσι μπορεί να προβάλει τις αγαπημένες σας ταινίες σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού ή ακόμη και να συνδεθεί με την αγαπημένη σας κονσόλα παιχνιδιών.

 

Επίσης καθώς ενσωματώνει λειτουργικό AndroidTV, έχετε πάντα στην διάθεσή σας υλικό από YouTube ή την αγαπημένη σας συνδρομητική streaming υπηρεσία. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η υποστήριξη Alexa και Google Home.

Φυσικά το Keecker κινείται αυτόνομα, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε την εντολή.
Ας δούμε ένα ρεαλιστικό σενάριο.
Είστε στο σαλόνι και βλέπετε την αγαπημένη ταινία της καλής σας, αλλά τα μάτια σας βαραίνουν ολοένα και περισσότερο. Το σενάριο να φύγετε από το σαλόνι δεν είναι υγιές για την σχέση σας, οπότε πρέπει να βρείτε μια δικαιολογία. «Αγάπη μου θέλεις να δούμε την υπόλοιπη ταινία αγκαλίτσα στο κρεββάτι;».

 

 

«Keecker πάμε στο υπνοδωμάτιο. Και τώρα παίξε την ταινία στο ταβάνι!»
Voila! Τώρα μπορείτε να κοιμηθείτε με την ησυχία σας.

Έρχεται η παρέα για BBQ στην αυλή; Κανένα πρόβλημα. Keecker έλα στην αυλή και παίξε την αγαπημένη μου λίστα από το Spotify.

 

 

Τα χαρακτηριστικά του Keecker φυσικά δεν τελειώνουν εδώ. Στο επάνω μέρος του ενσωματώνει κάμερα 360 μοιρών την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει και για εγγραφή εικόνας. Έτσι με την εφαρμογή για το κινητό μπορείτε να παρακολουθείτε το σπίτι σας από όπου και αν βρίσκεστε ή ακόμη και να κάνετε βιντεοκλήσεις βλέποντας τον συνομιλητή σας μέσω του προβολέα.

 

 

Πολύ ενδιαφέρον έχει η δυνατότητα που έχει το ρομπότ αυτό να χαρτογραφεί το σπίτι σας και να αναγνωρίζει οτιδήποτε δεν είναι συνηθισμένο. Έτσι αν για παράδειγμα ξεχάσετε κάποιο παράθυρο ανοικτό, το Keecker θα σας στείλει ειδοποίηση κάνοντας ταυτόχρονα streaming και την εικόνα.

Οι δυνατότητες του Keecker είναι πραγματικά ατελείωτες. Μπορείτε να το στέλνετε το πρωί να ξυπνήσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, να το φωνάζετε στην κουζίνα για να σας προβάλει εκείνη την συνταγή που είχατε δει στο YouTube ή ακόμη και να σας παίζει χαλαρωτική μουσική όταν κάνετε αφρόλουτρο. Αν το συνδυάστε μάλιστα με άλλες έξυπνες συσκευές και αισθητήρες μπορεί να ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του σπιτιού ή την θερμοκρασία.

 

 

Για όλα αυτά η κατασκευάστρια εταιρία σας ζητάει σχεδόν 1800€, ένα νούμερο που μπορεί να ακούγεται τσουχτερό αλλά την πραγματικότητα είναι άκρως ρεαλιστικό.
Απλά σκεφτείτε ότι με αυτά τα λεφτά αγοράζετε έναν προβολέα, ένα ηχοσύστημα, ένα σύστημα παρακολούθησης αλλά και έναν πιστό σύντροφο που θα διασκεδάσει ολόκληρη την οικογένεια.

Επίσης μην ξεχνάτε και αυτό. Το Keecker δεν διαθέτει χέρια, πλοκάμια ή στόμα. Έτσι αν ποτέ επαναστατήσουν τα ρομπότ το χειρότερο που μπορεί να σας κάνει είναι να πάρει φόρα και να σας κουτουλήσει στο πόδι….

 

KEECKER