Το HoloLens της Microsoft φέρνει ναυτία στους στρατιώτες των ΗΠΑ που το δοκιμάζουν

14 Ιανουαρίου, 2023

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να έχει αρνηθεί να αγοράσει περισσότερα γυαλιά μάχης HoloLens AR από τη Microsoft, αφού διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης διόρθωσης, σύμφωνα με το Bloomberg. Έτσι, αντί να παραγγείλει περισσότερα από το τρέχον μοντέλο, η κυβέρνηση ενέκρινε 40 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης από την Microsoft.


Κατά την διάρκεια των δοκιμών που έγιναν πέρυσι τα γυαλιά χρησιμοποιήθηκαν από 70 στρατιώτες σε προσομοιώσεις μάχης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι στρατιώτες υπέφεραν από “πονοκεφάλους, κόπωση των ματιών και ναυτία” και ότι το σύστημα είχε πάρα πολλά σφάλματα σε βασικές λειτουργίες. Επιπλέον, πάνω από το 80 τοις εκατό των στρατιωτών ανέφεραν δυσφορία κατά την χρήση τους μέσα σε λίγες μόλις ώρες.


Ο στρατός των ΗΠΑ είχε δεσμεύσει 400 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά 6.900 γυαλιών από την Microsoft, ένα νούμερο μεγάλο μεν αλλά ιδιαίτερα ασήμαντο μπροστά στην χρηματοδότηση των 1,75 τρις δολαρίων την οποία είχε εγκρίνει η κυβέρνηση της χώρας.
Ο στρατός έχει ήδη δώσει στη Microsoft 125 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός βελτιωμένου μοντέλου και εξακολουθεί να σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία για έως και 121.000 συσκευές.


Το συμβόλαιο με το Υπουργείου Άμυνας σίγουρα λοιπόν θα φέρει ζεστό χρήμα στην Microsoft, παρά το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία είχε διαφημίσει το headset ως ιδανικό εργαλείο για τον κατασκευαστικό τομέα, την εκπαίδευση αλλά και άλλους βιομηχανικούς τομείς.
Έως τώρα δεν υπάρχει πάντως αναφορά από την Microsoft για κάποια καταναλωτική έκδοση του HoloLens.