Ανάρπαστο το Xiaomi SU7 και η αναμονή στις παραγγελίες φτάνει ήδη τους 7 μήνες

1 Απριλίου, 2024

Η Xiaomi έχει δει τεράστια αποδοχή για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά διάφορα προβλήματα διαθεσιμότητας σίγουρα της προκαλούν πονοκεφάλους.

Από το λανσάρισμά του στις 28 Μαρτίου, οι χρόνοι αναμονής για την παράδοση του Xiaomi SU7 συνεχίζουν να μεγαλώνουν, με τους πελάτες που παραγγέλνουν το μοντέλο να πρέπει να περιμένουν έως και σχεδόν επτά μήνες για να παραλάβουν το δικό τους όχημα.

Το Xiaomi SU7 είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις standard, Pro και Max, και από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, παρουσιάζουν χρόνους αναμονής 13-16 εβδομάδων, 16-19 εβδομάδων και 25-28 εβδομάδων αντίστοιχα στην εφαρμογή για κινητά Xiaomi EV, όπως δείχνει η τελευταία αναφορά του CnEVPost. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που παραγγέλνουν τώρα το Xiaomi SU7 θα πρέπει να περιμένουν περίπου 3-7 μήνες, με τις παραδόσεις του SU7 Max να παρατείνονται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Στην άκρως ανταγωνιστική αγορά EV της Κίνας, η πολύ μεγάλη αναμονή θα μπορούσε να οδηγήσει τους πελάτες να στραφούν σε άλλες λύσεις και η ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας είναι μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Xiaomi EV.

Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα το SU7 σε μια εκδήλωση το βράδυ της 28ης Μαρτίου και άρχισε να δέχεται παραγγελίες πελατών στις 10 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Οι πρώτες παραδόσεις των οχημάτων SU7 της Xiaomi θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου για τις εκδόσεις standard και Max και στα τέλη Μαΐου για την έκδοση Pro, δήλωσε η εταιρεία στην εκδήλωση παρουσίασης του μοντέλου. Λίγο αφότου το SU7 άρχισε να δέχεται παραγγελίες, η Xiaomi δήλωσε ότι το μοντέλο έλαβε περισσότερες από 10.000 παραγγελίες σε τέσσερα λεπτά, 20.000 σε επτά λεπτά και 50.000 παραγγελίες σε 27 λεπτά. Στις 29 Μαρτίου, η Xiaomi δήλωσε ότι το SU7 έλαβε 88.898 παραγγελίες στις πρώτες 24 ώρες.


Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα δεκάδες καταστήματα πωλήσεων της Xiaomi EV ήταν γεμάτα με επισκέπτες. Η Xiaomi EV διαθέτει σήμερα 59 καταστήματα πωλήσεων σε 29 κινεζικές πόλεις, με στόχο να επεκταθεί σε 211 καταστήματα πωλήσεων μέχρι το τέλος του έτους, καλύπτοντας 39 πόλεις, δήλωσε ο Lei Jun, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, κατά την παρουσίαση στις 28 Μαρτίου.

Το εργοστάσιο της Xiaomi EV βρίσκεται στο Yizhuang του Πεκίνου, με ετήσια δυναμικότητα 300.000 μονάδων. Το εργοστάσιο μπορεί να παράγει 40 Xiaomi SU7 ανά ώρα αλλά η κινεζική εταιρεία φιλοδοξεί να φτάσει το ένα όχημα ανά 76 δευτερόλεπτα μετά την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής.