Αυτές είναι οι πέντε φανταστικές λειτουργίες που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στους χάρτες της Google

28 Μαΐου, 2024

Το πρόσφατο συνέδριο Google I/O 2024 υπογράμμισε εμφατικά την αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε όλα τα προϊόντα της Google. Η επιρροή αυτή εκτείνεται πέρα από τις δυνατότητες των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, όπως το Gemini, και φτάνει έως και σε ορισμένες από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες της εταιρείας. Γίναμε μάρτυρες εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη για το Gmail, τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, ακόμη και το φιλτράρισμα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Τώρα, οι Χάρτες της Google είναι έτοιμοι για μια σημαντική μεταμόρφωση που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με την πλοήγηση και τις τοπικές πληροφορίες.
Είστε ολίγον δύσπιστοι; Δείτε τα παρακάτω πέντε παραδείγματα και είμαι σίγουρος ότι θα πειστείτε και εσείς!

1 Live View

Πατήστε το εικονίδιο της κάμερας για αναζήτηση σε ζωντανή προβολή (Live View).
Ανακαλύψτε κοντινά ΑΤΜ, εστιατόρια, πάρκα και σταθμούς μέσων μεταφοράς. Ελέγξτε τις ώρες λειτουργίας και τις αξιολογήσεις τους με μια ματιά. Τα πάντα βρίσκονται σε ένα μέρος.

2 3D View

Πλοηγηθείτε σε οποιοδήποτε μέρος με καθηλωτικά τρισδιάστατα μοντέλα. Η πλοήγηση γίνεται απίστευτα διαδραστική και ρεαλιστική. Κάτι σαν να βλέπετε μια ταινία μέσα στο Google Maps!

3 Lens in Maps

Το Lens in Maps χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) για να σας παρέχει άμεσες πληροφορίες για ότι βρίσκεται γύρω σας.

4 Μιλήστε με τους χάρτες της Google

Ρωτήστε την τεχνητή νοημοσύνη για νέες τοποθεσίες που σας ενδιαφέρουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε τι σας ενδιαφέρει και αμέσως θα έχετε τα πιο αναλυτικά αποτελέσματα.

5 Project Greenlight

Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και των δεδομένων του Google Maps, τώρα πια οι χάρτες μπορούν να προβλέπουν την ροή της κυκλοφορίας στους δρόμους, αλλά και να προτείνουν τρόπους βελτιστοποίησης των φωτεινών σηματοδοτών.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι εντυπωσιακά, αλλά κατά την γνώμη μας είναι απλά ένα μικρό βήμα προς ένα full AI μέλλον. Σκεφτείτε τι έχουμε να δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R