Η Huawei στην λίστα με τις εταιρείες που επενδύουν σημαντικά σε Έρευνα και Ανάπτυξη

29 Μαΐου, 2024

Η Quartr ανακοίνωσε τη λίστα με τις δέκα κορυφαίες εταιρείες που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) παγκοσμίως. Σύμφωνα με την έκθεση, η μοναδική κινεζική εταιρεία που βρίσκεται στην λίστα είναι η Huawei!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της πλατφόρμας δεδομένων Quartr, από τον Μάιο του 2024, οι δέκα μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο σε δαπάνες R&D περασμένο έτος είναι: Amazon (85,2 δισεκατομμύρια USD), Google Alphabet (45,9 δισεκατομμύρια USD), Meta (39,1 δισεκατομμύρια USD ), Apple (30,3 δισ. USD), Merck (30,2 δισ. USD), Microsoft (28,2 δισ. USD), Huawei (23,5 δισ. USD), Bristol-Myers Squibb (23,5 δισ. USD), Samsung (22,1 δισ. USD) και Volkswagen ( 18 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ένα από τα «παράδοξα» που μπορεί κανείς να παρατηρήσει στην λίστα αυτή είναι ότι η Amazon ξοδεύει για έρευνα σχεδόν όσα η Google και η Apple μαζί!
Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι από τις 10 εταιρείες, οι 6 είναι από τις ΗΠΑ, δύο από την Γερμανία και δύο από Κίνα και Κορέα.

Τέλος δεν είναι τυχαίο ότι 5 από αυτές τις εταιρείες (Google, Apple, Microsoft, Huawei και Samsung) βρίσκονται στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R