Αυτό το demo που δείχνει τις δυνατότητες του Playstation 5 θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό!

14 Μαΐου, 2020

Ακούμε συχνά για τις κονσόλες επόμενης γενιάς και το next gen gaming, ενώ μετά τις παρουσιάσεις των Sony και Microsoft όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσουν στην αγορά τα PS5 και Xbox Series X!

Αυτό που μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει είναι το πόσο δυνατές είναι οι κονσόλες αυτές, κάτι που φρόντισε να μας δείξει η Epic Games η οποία ανέβασε ένα μικρό demo το οποίο μας δείχνει πως τρέχει η Unreal Engine 5 στο Playstation 5!

Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο δεν είναι κάποιο πραγματικό υπό εξέλιξη παιχνίδι, αλλά είναι μια επίδειξη του τι θα μπορεί να καταφέρει το PS5. Η Epic εξηγεί επίσης τις δύο σημαντικότερες τεχνολογίες που υπάρχουν στο demo. Πρώτη είναι η nanite virtualized micropolygon geometry, η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς να προσθέτουν όση γεωμετρική λεπτομέρεια μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι. Έτσι δεδομένα τα οποία αποτελούνται από δισεκατομμύρια πολύγωνα μπορούν να μπουν στην νέα μηχανή Unreal και η διαχείριση τους γίνεται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η δεύτερη τεχνολογία ονομάζεται lumen και μας δείχνει το πόσο ρεαλιστικά και αποτελεσματικά θα μπορεί να διαχειρίζεται τις ανακλάσεις η μηχανή, ανεξάρτητα από το μέγεθος του περιβάλλοντος.

Αν αναρωτιέστε για το πότε θα είναι έτοιμη η νέα μηχανή Unreal..μερικές ημέρες πριν παρουσιάστηκε η Unreal 4.25 η οποία υποστηρίζει και τις δύο κονσόλες επόμενης γενιάς. Σύμφωνα με την Epic Games η Unreal 5 θα είναι έτοιμη στο δεύτερο μισό του 2021 και εκτός από PS5 και Xbox Series X θα υποστηρίζει PC, Mac, iOS και Android.