Αυξηµένη κατά 5,3% η συνολική επένδυση σε µισθούς στη Lidl Ελλάς από 01.03.2019

14 Ιανουαρίου, 2019

H Lidl Ελλάς διανύει πλέον 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα. Ξεκινώντας με 425 εργαζόμενους το 1999, έχει πλέον ξεπεράσει τους 5.500. Προσφέρει σιγουριά στις πληρωμές, ασφαλή εργασία, υψηλές, άνω του μέσου όρου της αγοράς απολαβές και ελκυστικές επιπλέον παροχές που βελτιώνουν την επαγγελματική καθημερινότητα των συνεργατών της.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Είναι σημαντικό ότι η Lidl Ελλάς, σε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο αναφοράς για την αγορά εργασίας και την απασχόληση στην Ελλάδα.
Αναδιαμόρφωσε τα δεδομένα, άλλαξε τις αντιλήψεις, έγινε πόλος έλξης κυρίως για κάθε νέο εργαζόμενο. Και συνεχίζει εξίσου δυναμικά.
Έτσι, από 1 Μαρτίου 2019 και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η Lidl Ελλάς θα εφαρμόσει μια νέα μισθολογική πολιτική με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των βασικών αρχών της όπως είναι η αξιοκρατία, η εμπιστοσύνη και η δικαιοσύνη αλλά και η ισότητα ευκαιριών για όλους. Για τον λόγο αυτό, ανέπτυξε, με ισχύ από 1 Μαρτίου 2019, μια νέα μισθολογική δομή, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απολαβών και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς κατά 5,3%.
Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της μέσα από ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και προσωπικής εξέλιξης, διατηρώντας τους πάντα στο επίκεντρο.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2019, προγραμματίζει νέες προσλήψεις, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου με στόχο να παραμείνει ένας εργοδότης επιλογής, σταθερός και υπεύθυνος. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα απασχολεί 6.000 εργαζόμενους. Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού έχει ως προτεραιότητα την παρακίνηση, την ικανοποίηση και τη δέσμευση των ανθρώπων της Lidl.
Έτσι, για την ικανοποίηση τους, θα διοργανώσει μέσα στο 2019 πολλές δράσεις με κόστος που ξεπερνάει τις 600.000€. Επίσης, θα συνεχίσει να προσφέρει δώρα στους εργαζομένους που κλείνουν 10 χρόνια εργασίας στη Lidl Ελλάς καθώς και στους νέους γονείς. Συνολικά, εντός του 2019, θα επενδύσει σχεδόν 800.000€ για την ικανοποίηση και δέσμευση των εργαζομένων της.
Έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, επενδύει συνεχώς και στην εκπαίδευση και ανάπτυξή τους με δράσεις, σεμινάρια και πολλά εργαλεία Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, όπως το σύστημα LEON (Learning Online) στα καταστήματα. Η συνολική επένδυση για την Εκπαίδευση και Ανάπτυξη το 2019 ανέρχεται στα 1.300.000€. Συγχρόνως, επενδύει στους νέους απόφοιτους πανεπιστημίων και στους νέους επαγγελματίες, με προγράμματα Trainee, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν το μελλοντικό εργατικό δυναμικό της εταιρείας. Προσπαθεί, έτσι, να αναστρέψει το brain drain και να «κρατήσει» τα νέα ταλέντα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι millennials (ηλικίας 18-37) την επέλεξαν πέρυσι ως έναν από τους δέκα πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Lidl Ελλάς έχει στόχο να παραμείνει εργοδότης επιλογής, τόσο για το νέο ταλέντο όσο και για το σύνολο των εργαζομένων της. Διατηρεί σταθερά ένα θετικό, σύγχρονο και ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον, παραμένοντας μία αναγνωρισμένα υπεύθυνη εταιρεία στην Ελλάδα.