Honor View 20: Ένα flagship killer σύντομα κοντά σας!

14 Ιανουαρίου, 2019

Το 2019 μπήκε για τα καλά και μας υπόσχεται ένα μέλλον χωρίς ενοχλητικές εγκοπές “notch” στις οθόνες των κινητών μας, ή έστω κάποιες εγκοπές οι οποίες θα είναι όσο το δυνατόν πιο απαλές στο μάτι.
Ήδη στο τέλος του 2018 είδαμε το Huawei Nova 4 να κυκλοφορεί χωρίς notch ενώ και η Honor με το View 20 μας κάνει επίσης επίδειξη της νέας οθόνης με οπή η οποία όπως φαίνεται θα κυριαρχήσει στα τεχνολογικά trends της νέας χρονιάς. Και οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν, μην ξεχνάτε άλλωστε ότι περιμένουμε την σειρά Galaxy S10 με τις οθόνες Infinity O, αλλά και προτάσεις από Nokia, Motorola κλπ επίσης με μικρές οπές πίσω από τις οποίες θα κρύβονται οι selfie κάμερες.

Το Honor View 20 είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς έχει ήδη παρουσιαστεί για κάποιες αγορές αλλά για την Ευρώπη η παρουσίαση αναμένεται να γίνει στις 22 Ιανουαρίου. Εμείς πάντως είχαμε την ευκαιρία να δούμε το κινητό από κοντά έστω και για λίγο και σας γράφουμε για τις εντυπώσεις μας.

Η οπή πίσω από τις οποίες βρίσκεται η κάμερα στην πρόσοψη είναι μόλις 4,5mm ενώ και τα πλαίσια είναι ιδιαίτερα λεπτά. Στο κάτω μέρος βρίσκεται ένα μικρό «σαγόνι» αλλά και εδώ οι διαστάσεις έχουν κρατηθεί στο ελάχιστο δυνατό. Έτσι όταν κρατήσετε για πρώτη φορά το κινητό στο χέρι θα έχετε στην διάθεσή σας μια χορταστική οθόνη και τίποτα που να σας χαλάει την «θέα», ούτε μαύρο περιμετρικά αλλά ούτε και κάποιο μικρό ή μεγάλο notch. Η οθόνη δεν είναι OLED αλλά IPS LCD, έχει ανάλυση 1080×2310 και ένα aspect ratio 19.25:9. Εντυπωσιακό φυσικά είναι και 85+% της αναλογίας οθόνης προς το σώμα! Στην λίγη ώρα που είχαμε την συσκευή στην διάθεσή μας η οθόνη μας άφησε άριστες εντυπώσεις καθώς ήταν φωτεινή και με εξαιρετική λεπτομέρεια.


Τα πλαινά της συσκευής είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο ενώ η πλάτη από γυαλί στην οποία μάλιστα έχει γίνει ειδική επεξεργασία και εμφανίζεται ένα σχήμα V όταν το φως χτυπάει επάνω. Ειδικά στην μαύρη έκδοση το εφέ μαγνητίζει το βλέμμα.

Ένα από τα δυνατά specs του View 20 είναι η κύρια κάμερα των 48MP και τον έξτρα 3D ToF αισθητήρα ο οποίος αναλαμβάνει να αντιλαμβάνεται το βάθος και τον χώρο.
Ο αισθητήρας είναι τεχνολογίας Quad Bayer και ενώ έχουμε ξαναδεί την τεχνολογία αυτή σε κινητά όπως τα Huawei P20 Pro και Huawei Mate 20 Pro είμαι σίγουρα η πρώτη φορά που μια προσιτή συσκευή έχει τόσο δυνατή κάμερα.


Στην selfie κάμερα έχουμε ανάλυση 25ΜP αλλά και μπόλικη τεχνολογία πίσω από την κατασκευή της οπής στην οθόνη για την οποία η Honor είναι ιδιαίτερα υπερήφανη.
Εν συντομία θα σας πούμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί μια ιδιαίτερα εξελιγμένη λιθογραφική μέθοδος για την δημιουργία μιας διάφανης οπής στην οθόνη ώστε να μπορεί να περνάει από μέσα της το φως. Οι μηχανικοί όμως πρόσεξαν ώστε και το φως της οθόνης να μην παρεμβαίνει στην ποιότητα της εικόνας. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για την τεχνολογία θα σας γράψουμε όταν θα έχουμε το View 20 στα χέρια μας για ένα ολοκληρωμένο review.

Στο εσωτερικό του View τα πράγματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Έχουμε τον τελευταίο και πανίσχυρο επεξεργαστή Kirin 980 και εκδόσεις με 6GB RAM/128GB μνήμης και 8GB RAM/256GB εσωτερικής μνήμης. Η μπαταρία στα 4000mAh είναι υπέρ αρκετή ενώ υποστηρίζεται και γρήγορη φόρτιση SuperCharge η οποία υπόσχεται το 55% της μπαταρίας μέσα σε 15 λεπτά. Κάτι άλλο που επίσης μας άρεσε ήταν η ύπαρξη υποδοχής 3.5mm κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να βγάλουμε στην σύνταξη τα καλά μας ενσύρματα ακουστικά για τα οποία επενδύσαμε ένα σημαντικότατο ποσό.

Το Honor View 20 είναι μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το View 10 και προσφέρει σίγουρα πολλά περισσότερα από ότι θα ζητάει για να το αποκτήσετε. Όχι, δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα, αυτό θα το μάθουμε στις 22 του μήνα αλλά στις αγορές που έχει ήδη παρουσιαστεί βρίσκεται κοντά στα 370 ευρώ. Καθόλου άσχημα για ένα κινητό που μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τις ναυαρχίδες των 1000+ ευρώ έτσι δεν είναι;