Αύξηση πωλήσεων κατά 10%, αλλά η Samsung φέρεται να μειώνει τους στόχους παραγωγής για τα Fold 5 και Flip 5

27 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα τελευταία αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα της Samsung γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5 είναι αυξημένες κατά 10% σε σύγκριση με τις πωλήσεις των Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το Galaxy Z Flip 5 έχει συγκεντρώσει το 65% των συνολικών πωλήσεων της σειράς ενώ σύμφωνα με ένα δημοσίευμα η Samsung παραγγέλνει εξαρτήματα κάθε δύο εβδομάδες για τα δύο πτυσσόμενα τηλέφωνα, οπότε αν η ζήτηση αυξηθεί, ο τεχνολογικός γίγαντας θα μπορούσε να καλύψει εύκολα την ζήτηση για τα δύο μοντέλα. Αρχικά, η Samsung επρόκειτο να παράγει 13 εκατομμύρια μονάδες συνδυαστικά των Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5, αλλά παρά τις υψηλότερες συνολικές πωλήσεις σε ετήσια βάση, η Samsung μείωσε τον αριθμό των πτυσσόμενων τηλεφώνων που σχεδιάζει να κατασκευάσει λόγω των σκληρότερων του αναμενόμενου παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών.

Η Samsung σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς θα μπορούσε να φτάσει τον αριθμό των 10 εκατομμυρίων μονάδων Galaxy Z παγκοσμίως φέτος, με 7 εκατομμύρια παραδόσεις του Galaxy Z Fold 5/Galaxy Z Flip 5 και τις υπόλοιπες 3 εκατομμύρια αποστολές να αποτελούνται από παλαιότερα μοντέλα. Πέρυσι, η Samsung απέστειλε πάνω από 9 εκατομμύρια μονάδες των αναδιπλούμενων τηλεφώνων της.

Οι διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών στη Νότια Κορέα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και η Samsung δεν έχει υποβάλει πρόσθετες παραγγελίες, γεγονός που φαίνεται να δείχνει ότι η προβλεπόμενη ζήτηση για το προσεχές διάστημα αναμένεται να παραμείνει σταθερή. Βλέπετε οι προμηθευτές συνήθως διακόπτουν την παραγωγή κατά τη διάρκεια των διακοπών, και έτσι εάν η ζήτηση για τα τηλέφωνα ήταν πολύ υψηλότερη από τις προσδοκίες, η Samsung θα είχε παραγγείλει περισσότερα εξαρτήματα και προμήθειες πριν οι προμηθευτές της κλείσουν τις γραμμές συναρμολόγησης για τις διακοπές.

Το Elec αναφέρει επίσης ότι οι προμηθευτές της Samsung θα ξεκινήσουν σύντομα την κατασκευή εξαρτημάτων για τη σειρά Galaxy S24 την οποία ελπίζει να την παρουσιάσει ένα μήνα νωρίτερα από τη φετινή σειρά Galaxy S23. Τα Galaxy S23, Galaxy S23+ και Galaxy S23 Ultra παρουσιάστηκαν την 1η Φεβρουαρίου και κυκλοφόρησαν στις 17 Φεβρουαρίου. Η Samsung ελπίζει να επισπεύσει την κυκλοφορία της σειράς Galaxy S24 ίσως για να αντιμετωπίσει τη σειρά iPhone 15, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να πουλάει δυναμικά και στις αρχές του επόμενου έτους.