Το iPhone 15 Pro Max στην 2η θέση της λίστας του DXOMARK, πίσω από το Huawei P60 Pro

27 Σεπτεμβρίου, 2023

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νέο iPhone 15 Pro Max της Apple είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό smartphone, με υψηλότατο επίπεδο εξοπλισμού και βελτιωμένες κάμερες.
Σύμφωνα με το DXOMARK η Apple έκανε πολύ καλή δουλειά με την νέα της ναυαρχίδα, αλλά όχι τέλεια!

Με βάση διάφορα σενάρια δοκιμών που πραγματοποίησε η DXOMARK, το iPhone 15 Pro Max κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 154 πόντους, ένα σκορ που το βάζει στη δεύτερη θέση πίσω από το Huawei P60 Pro στην παγκόσμια κατάταξη. Το iPhone 15 Pro Max κατάφερε να διαπρέψει σε διάφορους τομείς, όπως την φωτεινότητα και το κοντράστ των εικόνων που βλέπουμε σε οθόνες HDR, την ακρίβεια στην έκθεση ακόμη και σε νυχτερινές λήψεις, το γρήγορο autofocus και την σταθεροποίηση της εικόνας.

Από την άλλη πλευρά όμως, το 15 Pro max κατέλαβε τη δεύτερη θέση καθώς στις δοκιμές οι ειδικοί του DXOMARK βρήκαν αδυναμίες όπως σημαντικό θόρυβο σε εικόνες με χαμηλό φωτισμό, ανεπιθύμητη αντανάκλαση, ghosting και aliasing σε ορισμένες φωτογραφίες, περιορισμένο δυναμικό εύρος, καθώς και ασυνεπή λεπτομέρεια σε φωτογραφίες με μεγέθυνση.

Όσον αφορά το υλικό, το iPhone 15 Pro Max διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα 48MP με διάφραγμα f/1,78, dual pixel autofocus και OIS, έναν υπερ-ευρυγώνιο αισθητήρα 12MP f/2,2 με αυτόματη εστίαση dual pixel και έναν τηλεφακό 12MP f/2,8 με αυτόματη εστίαση dual pixel. Εν τω μεταξύ, η πρόσοψη του τηλεφώνου διαθέτει μια selfie κάμερα 12MP με OIS. Μπορείτε να δείτε τις πλήρεις λεπτομέρειες της δοκιμής εδώ.

Στην πρώτη θέση λοιπόν παραμένει το κορυφαίο φωτογραφικό Huawei P60 Pro, και μένει να δούμε ποιος θα καταφέρει να ξεπεράσει το δικό του σκορ!

Πηγή: DXOMARK

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R