Η σειρά Galaxy S24 της Samsung έρχεται νωρίτερα από το αναμενόμενο

28 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πολυαναμενόμενη σειρά Galaxy S24 τον Ιανουάριο του 2024, κάτι που σίγουρα μας έπιασε στον ύπνο, μιας και αυτό σημαίνει ότι αυτή την χρονιά η παρουσίαση θα γίνει ένα μήνα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των δύο προηγούμενων γενεών της σειράς. Αυτό το πρώιμο ντεμπούτο θεωρείται μια στρατηγική κίνηση της Samsung για να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά των high-end smartphones.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η σειρά Samsung Galaxy S23 αναμένεται να παρουσιαστεί γύρω στις 18 Ιανουαρίου 2024, στην εκδήλωση Galaxy Unpacked 2024. Παράλληλα με τη νέα σειρά smartphone, η Samsung πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο αξεσουάρ – το Galaxy Ring, σηματοδοτώντας την είσοδο της εταιρείας στον κόσμο των έξυπνων κοσμημάτων-αξεσουάρ.

Στο παρασκήνιο, η παραγωγή των εξαρτημάτων για τη σειρά Galaxy S24 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου. Αυτό το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα παραγωγής υποδηλώνει ότι η Samsung στοχεύει να επισπεύσει την κυκλοφορία της σειράς Galaxy S24 κατά περίπου ένα μήνα ώστε να επωφεληθεί από τη ζήτηση για smartphones υψηλών προδιαγραφών, ιδίως μετά την επιτυχία της σειράς iPhone 15 της Apple, η οποία συνεχίζει να απολαμβάνει ισχυρές πωλήσεις ακόμη και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Αναλυτές του κλάδου εικάζουν ότι η απόφαση της Samsung να επισπεύσει την κυκλοφορία της σειράς Galaxy S24 αποτελεί στρατηγική απάντηση στη δημοτικότητα της σειράς iPhone 15, ιδίως του μοντέλου Pro. Με περιορισμένους ανταγωνιστές Android υψηλών προδιαγραφών στην αγορά, η Samsung στοχεύει να αδράξει την ευκαιρία για να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Apple στην κατηγορία των premium smartphones.

Πηγή