Buyer’s Guides: Αυτά είναι τα 5 κορυφαία noise cancelling ακουστικά για το 2021

5 Νοεμβρίου, 2021

Ακουστικά. Μια από τις κατηγορίες συσκευών με τις περισσότερες επιλογές στην αγορά! Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο με τις υποκατηγορίες τους. Έτσι αν για παράδειγμα θέλεις να αγοράσεις ακουστικά με σύστημα αποκοπής θορύβων μπορείς να επιλέξεις ασύρματα buds ή τα μεγαλύτερα on ear ή over the ear ακουστικά, ανάλογα με τις ανάγκες που έχεις φυσικά. Ποιες είναι οι διαφορές τους;
Τα earbuds θα σου προσφέρουν την ευκολία μεταφοράς, τον καλό ήχο και το συμπαθητικό noise cancellation αλλά τα μεγάλα on/over the ear τα κερδίζουν κατά κράτος σε όλους τους τομείς εκτός του μεγέθους. Έχουν σίγουρα καλύτερο ήχο ενώ και το noise cancelling είναι πιο εξελιγμένο. Επιπλέον τα μεγάλα pads που διαθέτουν μονώνουν και παθητικά τον ήχο, κάτι που βελτιώνει δραματικά την εμπειρία ακρόασης.
Που θα σου χρειαστούν τα μεγάλα noise cancelling ακουστικά; Μα φυσικά παντού. Στο γραφείο όπου επικρατεί χάος, στο σπίτι, τον δρόμο ακόμη και κατά την διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού!

Στο Matrix Life είχαμε την τύχη τους τελευταίους μήνες να δοκιμάσουμε μερικά εξαιρετικά ακουστικά αυτού του τύπου, και έτσι επιλέξαμε τα 5 κορυφαία και σας τα παρουσιάζουμε.

 

BOSE 700


Σίγουρα τα ακουστικά με το κορυφαίο σύστημα αποκοπής θορύβων που έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Διαθέτουν 11 επίπεδα αποθορυβοποίησης, και μπορούν να εξαφανίσουν μαγικά και τους πιο ενοχλητικούς θορύβους. Προσφέρουν συμβατότητα με Amazon Alexa και Google Assistant ενώ η μπαταρία τους μπορεί να αντέξει έως και 20 ώρες με το ANC ενεργοποιημένο. Επιπλέον η γρήγορη φόρτιση θα σας δώσει 3,5 ώρες λειτουργίες για κάθε 15 λεπτά που τα αφήνετε επάνω στον φορτιστή.
Πως είπατε; Σχεδίαση και ποιότητα; Μα φυσικά μιλάμε για προϊόν της Bose, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρτιότατο.
ΤΙΜΗ 397€
ΔΙΑΘΕΣΗ

Shure AONIC 50


Μοιράζεται την κορυφή των προτιμήσεων μας μαζί με τα Bose. Το ζευγάρι αυτό ακουστικών έχει όμορφη διακριτική σχεδίαση, είναι ποιοτικό και ιδιαίτερα άνετο ακόμη και μετά από πολύωρες ακροάσεις. Υποστηρίζει τα δημοφιλέστερα πρωτόκολλα όπως aptX, aptX HD, aptX Low Latency, Sony LDAC, AAC, SBC κλπ, ενώ διαθέτει και πολλές επιλογές αποθορυβοποίησης και δυνατότητες επιλογής περιβάλλοντος. Και εδώ η μπαταρία φτάνει τις 20 ώρες αυτονομίας ενώ αν για κάποιο περίεργο λόγο μείνετε υπάρχει πάντα και η επιλογή σύνδεσης καλωδίου 3,5mm για να συνεχίσετε.
ΤΙΜΗ 424€
ΔΙΑΘΕΣΗ 

Jabra Elite 85h


Τα ακουστικά της Jabra μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τον καλό τους ήχο όσο και για το αποτελεσματικότατο σύστημα αποκοπής θορύβων. Μάλιστα καταφέρνουν να τα κάνουν όλα καλά χωρίς να ξεφεύγει καθόλου η τιμή! Έχουν κλασική σχεδίαση και καλή ποιότητα κατασκευής, είναι ανθεκτικά σε νερό άρα μπορείς να τα χρησιμοποιείς ακόμη και στο γυμναστήριο ή στην βροχή. Εκπληκτική είναι η αυτονομία της μπαταρίας η οποία μπορεί να φτάσει τις 36 ώρες ενώ υπάρχει και εδώ γρήγορη φόρτιση η οποία δίνει 5 ώρες λειτουργίας για κάθε 15 λεπτά φόρτισης. Με διαφορά η καλύτερη value for money αγορά.
ΤΙΜΗ 171€
ΔΙΑΘΕΣΗ 

Sennheiser PXC 550-II


Δεν θα μπορούσε να λείπει η θρυλική εταιρεία από την λίστα με τα αγαπημένα μας. Μάλιστα τα ακουστικά αυτά ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς καθώς έχουν ένα ιδιαίτερα λογικό κόστος και στην πράξη αποδείχτηκαν «χρυσάφι». Προσφέρουν φανταστικό ήχο τόσο στις ακροάσεις όσο και στις συνομιλίες ενώ και το σύστημα αποθορυβοποίησης είναι ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας. Η αυτονομία είναι επίσης εξαιρετική στις 30 ώρες ενώ ο χειρισμός τους γίνεται από την επιφάνεια αφής. Τέλος έχουν όμορφη σχεδίαση, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής ενώ τα μαλακά μαξιλαράκια τους κάνουν τις ακροάσεις απόλαυση.
ΤΙΜΗ 199€
ΔΙΑΘΕΣΗ 

AKG N60NC


Τα ακουστικά αυτά είναι τύπου On Ear, κάτι που τα κάνει μικρότερα, άρα και ιδανικά για να τα έχετε πάντα μαζί σας στο ταξίδι. Παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτουν όλο το αυτί αλλά κάθονται επάνω του, τα ακουστικά αυτά προσφέρουν ένα εντυπωσιακά καλό σύστημα αποθορυβοποίησης που θα καλύψει όλους τους ενοχλητικούς θορύβους ακόμη και αν βρίσκεστε σε τραίνο ή κάποιο λεωφορείο γεμάτο κόσμο. Ως γνήσια AKG προσφέρουν και φανταστική ποιότητα ήχου ενώ η μπαταρία τους μπορεί να αντέξει έως και 15 ώρες λειτουργίας με το ANC ενεργοποιημένο ή 30 ώρες αν το απενεργοποιήσετε.
ΤΙΜΗ 180€
ΔΙΑΘΕΣΗ