Χρήστες επιστρέφουν το Vision Pro στην Apple ισχυριζόμενοι δυσφορία και πρόβλημα με τα μάτια

16 Φεβρουαρίου, 2024

Σύμφωνα με το The Verge, αρκετοί αγοραστές του Apple Vision Pro επιστρέφουν στην εταιρεία το headset καθώς αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στα μάτια τους.

Για παράδειγμα ο tech influencer Rjey έγραψε σε ένα tweet: “Ανυπομονώ να επιστρέψω το Vision Pro, ίσως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι τεχνολογίας που έχω δοκιμάσει ποτέ. Δεν μπορώ όμως να αντιμετωπίσω αυτούς τους πονοκεφάλους μετά από 10 λεπτά χρήσης”.

Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που το επιστρέφουν για τελείως διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα η εικονογράφος Olga Zalite φαίνεται να μην έχει εντυπωσιαστεί από τις δυνατότητες του headset, τουλάχιστον όσον αφορά την εφαρμογή του στην επιχείρησή της. Σημειώνει ότι το Vision Pro δεν είναι φτιαγμένο για επιχειρηματική χρήση και ο κύριος λόγος για την επιστροφή έχει να κάνει με τη δουλειά.

Η Όλγα προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που την έκαναν να πάρει την απόφαση αυτή:

1. Η ανάλυση φαίνεται χειρότερη από ό,τι όταν κοιτάζω τα σχέδιά μου στην οθόνη του MacBook.
2. Κοιτάζοντας οποιεσδήποτε άλλες οθόνες ενώ φοράω VP τα μάτια μου κουράζονται πολύ γρήγορα.
3. Το κεφάλι μου απλά δεν μπορεί να αντέξει να το φοράει για περισσότερο από 20 λεπτά. Επίσης, κάθε φορά που το βγάζω αισθάνομαι αποπροσανατολισμένη και πρέπει να καθίσω.

Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι χρήστες του Reddit που επιστρέφουν το Vision Pro τους. Για τον GlobalPerception593, η επιστροφή του Vision Pro έχει να κάνει με το ότι δεν λειτουργεί όπως θα ήθελε για την εργασία και την ψυχαγωγία του. Είπε: “Για να είμαστε ξεκάθαροι: το Vision Pro είναι ένα τεχνολογικό θαύμα. Ίσως αν υπήρχε ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών κατά την κυκλοφορία, θα ήμουν πιο χαρούμενος αν το κρατούσα.

Για την Apple οι επιστροφές είναι σίγουρα μια μικρή ήττα, και θα πρέπει να κάνει αρκετές βελτιώσεις στην δεύτερη έκδοση της συσκευής για να πείσει όσους αντιμετώπισαν προβλήματα να ρισκάρουν μια δεύτερη αγορά.
Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα headset προκαλεί προβλήματα. Ακόμη και αρκετοί χρήστες του Playstation VR αντιμετώπισαν πονοκεφάλους, δυσφορία και προβλήματα στην όραση όταν το δοκίμασαν για πρώτη φορά.