Κάποιοι ετοιμάζονται να φύγουν από την κατηγορία των foldables και κάποιοι άλλοι ποντάρουν σε αυτά

15 Φεβρουαρίου, 2024

Σύμφωνα με μια νέα, περίεργη αλλά και λίγο ύποπτη φήμη, η Oppo και η vivo είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν την κατηγορία των foldable συσκευών. Αυτό περιλαμβάνει πιθανώς και την OnePlus, αφού το OnePlus Open είναι ουσιαστικά η διεθνής έκδοση του Find N3 της Oppo.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση αυτή είναι οι ιδιαίτερα μικρές πωλήσεις των αναδιπλούμενων κινητών τους, κάτι που είναι αλήθεια ότι δεν μας φαίνεται και ιδιαίτερα περίεργο. Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν θέλετε να δώσετε σχεδόν 2 χιλιάδες ευρώ εσείς τι θα προτιμήσετε, ένα κινητό της Oppo ή κάποιο με το logo της Samsung;


Μετά από αυτή την απόφαση, στην αγορά όπως φαίνεται θα μείνουν μόνο η Samsung και η Huawei η οποία μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει νέα πρωτοποριακά μοντέλα για την κατηγορία. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει να δούμε και το αν θα μπει και η Apple στο παιχνίδι, μια κίνηση που ίσως αναζωογονήσει την κατηγορία και σίγουρα θα κάνει και τους υπόλοιπους κατασκευαστές να αναθεωρήσουν στις αποφάσεις τους.
Η Huawei λέγεται ότι θα λανσάρει ένα διπλά αναδιπλούμενο smartphone 10 ιντσών, το οποίο θα στοχεύει στην αγορά των tablet και ο στόχος είναι το προϊόν αυτό να φτάσει πριν από το τέλος Ιουνίου.

Πηγή (στα κορεατικά)