Τα iPhone 16 θα ενσωματώνουν αναβαθμισμένη Neural Engine για τις AI λειτουργίες

15 Φεβρουαρίου, 2024

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η λέξη του 2024 αλλά και του 2023. Η διαφορά είναι ότι πέρισυ ήταν γενικότερα το trend της τεχνολογίας ενώ φέτος είναι το νέο highlight των κινητών τηλεφώνων. Άλλωστε η Samsung το απέδειξε και έμπρακτα με την παρουσίαση της σειράς Galaxy S24 η οποία ενσωματώνει ιδιαίτερα χρήσιμες λειτουργίες AI.


Η Apple φυσικά δεν θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω καθώς η επόμενη γενιά iPhone θα έρθει με μια εξαιρετικά βελτιωμένη Neural Engine για τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα για τα χαρακτηριστικά γεννητικής AI που έρχονται στο iOS 18, το οποίο αναμένεται να γίνει επίσημο τον Ιούνιο και να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μαζί με την οικογένεια iPhone 16.


Τα νέα αυτά AI χαρακτηριστικά όπως φαίνεται θα στηρίζονται και σε μια επίσης νέα Neural Engine με σημαντικά περισσότερους πυρήνες. Βλέπετε τα iPhone έχουν μείνει με τον ίδιο αριθμό πυρήνων από το iPhone 12 και σίγουρα χρειάζεται μια σημαντική αναβάθμιση για να λειτουργήσουν όλα σωστά.
Τέλος τώρα τελευταία ακούγεται έντονα ότι θα δούμε και μια νέα έκδοση της Siri. Ναι καλά το καταλάβατε, η νέα Siri σίγουρα θα είναι αρκετά πιο ευφυής σε σχέση με την προηγούμενη.

Πηγή