Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αφρικανικό εργοστάσιο κινητών στην Ρουάντα. Ελλάδα κανείς;

9 Οκτωβρίου, 2019

Κινητά από Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία και Αμερική…τι θα λέγατε και για ένα smartphone από Αφρική έτσι για αλλαγή; Η Ρουάντα όπως φαίνεται θα είναι η πρώτη χώρα που θα σπάσει το Ασιατικό καθεστώς και θα φέρει την τεχνολογία στην Αφρικανική ήπειρο.

Δια στόματος του προέδρου Paul Kagame της Ρουάντα μάθαμε ότι το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής κινητών στην Αφρική είναι έτοιμο. Το όνομα της εταιρείας είναι Mara Phones, και το brand ανήκει στο Mara Group ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ashish J. Thakkar. Το νέο εργοστάσιο έχει κατασκευαστική δύναμη 2 εκατομμυρίων συσκευών τον χρόνο και εστιάζει στην κατασκευή value for money συσκευών. Λογική η κίνηση αυτή μιας και στην Ρουάντα το penetration των smartphones είναι μόλις 15% με τις δημοφιλέστερες συσκευές στην χώρα να είναι των Samsung και Tecno και να κοστίζουν 70$ και 40$ αντίστοιχα.

Τα δύο πρώτα μοντέλα του εργοστασίου είναι τα Χ και Ζ (δεν χρειάστηκε και πολύ σκέψη εδώ) και το κόστος τους βρίσκεται κάτω από τα 200 δολάρια.
Αυτό που σίγουρα μας άρεσε είναι το logo της Mara το λιοντάρι αν και θα προτιμούσαμε τον Μαύρο πάνθηρα. Να μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά η Mara!

Και τώρα αυτό που μας στεναχώρησε. Ακόμη και η Ρουάντα κατάφερε να φτιάξει ένα εργοστάσιο με υψηλές προδιαγραφές ενώ οι επενδύσεις στην Ελλάδα περιορίζονται σε σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα και καφετέριες. Περαστικά μας!

 

ΠΗΓΗ