Ο Andy Rubin μας δείχνει το νέο του Essential smartphone…και ναι έχουμε πολλά ερωτηματικά.

9 Οκτωβρίου, 2019

Νομίζατε ότι τα κινητά με αναδιπλούμενη οθόνη ή το εκκεντρικό Xiaomi Mi Mix Alpha με την «τυλιγμένη» οθόνη είναι τα πιο περίεργα gadgets που έχετε δει εδώ και αρκετό καιρό; Ε λοιπόν ο Κύριος «Android» Andy Rubin σας έχει νέα. Το νέο του κινητό είναι ακόμη πιο τρελό!

Το νέο Essential κινητό μοιάζει περισσότερο με remote control και λιγότερο με κινητό της σημερινής εποχής. Και λέμε «σημερινής» γιατί στο παρελθόν έχουμε δει ξανά λεπτές συσκευές που δεν έμοιαζαν καθόλου με κινητά, όπως τα Samsung Juke και F200.


Το smartphone αυτό λοιπόν μοιάζει να έχει το μισό πλάτος μιας κανονικής συσκευής, μια επιλογή πραγματικά περίεργη στην εποχή μας που όλοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν και το παραμικρό χιλιοστό οθόνης μειώνοντας τα πλαίσια ή βρίσκοντας νέες τεχνολογίες που κρύβουν κάμερες, αισθητήρες και δαχτυλικά αποτυπώματα.

Στις φωτογραφίες ο Rubin μας αφήνει να δούμε το custom interface της συσκευής το οποίο βεβαίως ήταν αναγκαίο να δημιουργηθεί με αυτό το ιδιαίτερο format οθόνης.
Στην πίσω πλευρά των συσκευών βλέπουμε το όμορφο φινίρισμα, ένα fingerprint reader και μια μονή κάμερα.

Είναι αλήθεια ότι την πρώτη φορά που το είδαμε ελπίζαμε να είναι ένα αναδιπλούμενο κινητό το οποίο είναι ανοικτό, αλλά αν το παρατηρήσετε θα δείτε ότι αυτό δεν ισχύει. Πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε τι «όνειρο» είδε ο Andy Rubin και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή την συσκευή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα 90 εκατομμύρια δολάρια που πήρε ως αποζημίωση όταν αποχώρησε από την Google του δίνουν μια αρκετά μεγάλη ασφάλεια ακόμη και αν κάνει κάποιο λάθος.