Έρχεται το νέο MINI Cooper Electric, και φέρνει αυτονομία 400 χιλιομέτρων

5 Μαΐου, 2023

Η επόμενη γενιά της οικογένειας MINI λανσάρεται τώρα με το MINI Cooper Electric. Η νέα έκδοση του εμβληματικού 3θυρου MINI είναι προσανατολισμένη στην ηλεκτρική οδηγική διασκέδαση και διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE, που αρχικά λανσαρίστηκε το 2020, σημείωσε αύξηση 25,5% στις πωλήσεις του το 2022 και έγινε μακράν το πιο δημοφιλές μοντέλο MINI, με πάνω από 43.000 μονάδες να πωλούνται παγκοσμίως πέρυσι. Ένα στα πέντε MINI που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους είναι ηλεκτροκίνητο. Η τεράστια συνεχιζόμενη επιτυχία του αρχικού MINI αποδείχθηκε πρόσφατα με την επέτειο παραγωγής του εκατομμυριοστού 3θυρου MINI της τρέχουσας – τέταρτης – γενιάς.

Στη νέα οικογένεια MINI, η πλήρης ροπή είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή τόσο στο MINI Cooper E με ισχύ 135 kW όσο και στο MINI Cooper SE με 160 kW. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του MINI Cooper Electric για βέλτιστη οδική συμπεριφορά και κατανομή βάρους, ενώ παράλληλα αυξάνει τη σταθερότητα και την ευελιξία του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, το MINI επαναπροσδιορίζει την χαρακτηριστική αίσθηση καρτ που το έκανε θρύλο τα τελευταία 60 χρόνια.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας στο MINI Cooper E είναι 40,7 kWh, ενώ στο MINI Cooper SE είναι 54,2 kWh. Αυτό δίνει στα νέα μοντέλα μια προβλεπόμενη αυτονομία μεταξύ 300 και 400 χιλιομέτρων, διευρύνοντας έτσι αισθητά την ακτίνα για εξορμήσεις εντός και εκτός αστικού περιβάλλοντος.
Μαζί με το MINI Countryman – που θα παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία από τον Νοέμβριο του 2023 – το νέο MINI Cooper Electric είναι πανέτοιμο και έτοιμο για το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της MINI. Το MINI Aceman θα συμπληρώσει τη νέα οικογένεια μοντέλων από το 2024 και μετά.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R