Έρχονται τα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα ανίχνευσης του κορονοϊού χάρη στην General Electric

12 Απριλίου, 2021

Τα κινητά μας έχουν γίνει το προσωπικό μας φορητό ιατρείο μιας και μπορούν να παρακολουθήσουν τους καρδιακούς μας παλμούς, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα αλλά και τα επίπεδα στρες που έχουμε!

Οι πρόσφατες εξελίξεις με τον COVID-19 όμως ίσως να στρέψουν τις έρευνες για νέες λειτουργίες σε μια αναπάντεχη κατεύθυνση. Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα κινητό με αισθητήρα ο οποίος μπορεί να ανιχνεύει την παρουσία κορονοϊού;

Οι επιστήμονες της General Electric πρόσφατα βραβεύτηκαν για τις έρευνες τους στην εξέλιξη αισθητήρων οι οποίοι θα μπορούν να ενσωματωθούν σε κινητά τηλέφωνα. Οι αισθητήρες αυτοί ειδικεύονται στο να ανιχνεύουν ιούς όπως ο COVID-19, και οι μελέτες έδειξαν ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικοί με τα εξιδεικευμένα ιατρικά μηχανήματα που υπάρχουν στα μικροβιολογικά εργαστήρια.

Φυσικά η νέα αυτή τεχνολογία χρειάζεται μια περίοδο δύο περίπου ετών για να γίνει εμπορικά διαθέσιμη, αλλά όπως φαίνεται ο κορονοϊός δεν πρόκειται να μας αφήσει στην ησυχία μας και θα γίνει ο εποχικός μας μπελάς.

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή η εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων. Ξεκίνησαν ως ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας, σήμερα είναι επιπλέον τα εργαλεία δουλειάς και ψυχαγωγίας ενώ στο μέλλον θα είναι και ο προσωπικός μας ιατρικός σύμβουλος!

ΠΗΓΗ