FAR CRY 5: The Donald Τrump Universe

14 Ιουνίου, 201889/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
GAMEPLAY
ΓΡΑΦΙΚΑ
Σύνοψη αξιολογήσεων

Yπάρχει μια τεράστια λίστα απαγορευμένων πραγμάτων στις ΗΠΑ. Πόστερ γυναικών των οποίων διαγράφεται το στήθος κάτω από τα ρούχα, σοκολατένια αυγά Kinder, το Haggis, το παραδοσιακό σκοτσέζικο φαγητό… ακόμη και λεξικά τα οποία περιλαμβάνουν λέξεις και προτάσεις όπως το «στοματικό σεξ».

Μάλιστα η δικαιολογία για την απαγόρευση όλων αυτών είναι φυσικά… πρωτίστως η προστασία των ανηλίκων! Από την άλλη, αν θέλετε να αγοράσετε ένα Καλάσνικοφ σε μέρη όπως για παράδειγμα η Μοντάνα, κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εκεί διαδραματίζεται και η ιστορία του Far Cry 5, κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό βέβαια,
μια και είναι γνωστό ότι η Ubisoft για αυτή τη σειρά παιχνιδιών επιλέγει πάντα τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη! Ναι, είναι αλήθεια, σε σύγκριση με τα Ιμαλάια και την Αφρική η Μοντάνα μοιάζει αρκετά πολιτισμένη, αλλά αν στη συνταγή προσθέσετε λίγη πολιτική αναστάτωση, μερικά θωρακισμένα αυτοκίνητα και αρκετά όπλα για να ξεκινήσουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε κάτι γίνεται.

Εδώ δεν υπάρχουν πειρατές ή έμποροι ναρκωτικών, αλλά ένας θρησκευτικός εξτρεμιστής ονόματι Joseph Seed, ο οποίος ηγείται της αίρεσης «The Project at Eden’s Gate» και καλύπτει άκρως αποτελεσματικά τη θέση του κακού. Θύμα του η επαρχία
Hope και οι κάτοικοί της, και όπλα του η πάντα αποτελεσματική σε αμόρφωτους βλάχους απειλή της Αποκάλυψης. Το παιχνίδι σε βάζει στο κλίμα από την αρχή, με ψαλμωδίες να ακούγονται από τα ραδιόφωνα, τη λέξη sinner να βρίσκεται γραμμένη παντού και ορδές χωρικών με τεράστιους σταυρούς στον λαιμό να κυκλοφορούν κραδαίνοντας τα όπλα τους. Τα τρία αδέλφια του Joseph –John, Faith και Jakob– διοικούν τις τρεις κύριες περιοχές της επαρχίας Hope και σκοπός σας είναι να τους καταστρέψετε. Τόσο απλά.
Μην περιμένετε συνεχόμενα cutscenes που περιγράφουν την πολιτική και θρησκευτική κατάσταση πολλών περιοχών των ΗΠΑ.

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανατινάζετε και να σκοτώνετε τους εχθρούς σας. Κρίμα, γιατί το παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να γίνει και ένα πρώτης τάξεως πολιτικό ντοκιμαντέρ. Μια σημαντική διαφορά στο gameplay είναι ότι τώρα μπορείτε να έχετε μαζί σας και κάποιους NPC οι οποίοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στη μάχη.

Έχετε για παράδειγμα τον «ιπτάμενο» Nick Rye, τη sniper Grace και έναν σκύλο, τον Boom, ο οποίος βρίσκει τους αντιπάλους και σας φέρνει αντικείμενα. Το καλύτερο όμως είναι ότι για πρώτη φορά μπορείτε να αντικαταστήσετε τους NPC με πραγματικούς φίλους, μια και το Far Cry 5 είναι το πρώτο της σειράς που επιτρέπει co-op. Άκρως εντυπωσιακά είναι τα γραφικά του παιχνιδιού, τα οποία αποδίδουν την επαρχία Hope με μοναδική λεπτομέρεια. Ατελείωτες γεωργικές εκτάσεις, ειδυλλιακά τοπία και δάση.

Αυτό από την άλλη είναι και αρνητικό, μια και δεν υπάρχει το αναπάντεχο. Αν περιπλανηθείτε εκτός των δρόμων, δεν πρόκειται να βρεθείτε σε έναν μυστικό ναό ή ένα μνημείο ή κάτι άλλο εξίσου εντυπωσιακό. Αγροτόσπιτα, εκκλησίες, βενζινάδικα… και πάλι εκκλησίες και λίγα ακόμη βενζινάδικα. Τουλάχιστον μέσα στους οίκους του Θεού θα βρείτε περισσότερα όπλα από όσα υπάρχουν μέσα στο Πεντάγωνο, κάτι είναι και αυτό.

Όσο αδύναμο και αν φαίνεται το σενάριο ή απλοί οι χαρακτήρες, εμείς πάντως θα παραδεχτούμε την αμαρτία μας. Το Far Cry μας άρεσε απίστευτα. Οι αποστολές είναι το όνειρο κάθε trigger happy gamer, ενώ το να κλέβεις αγροτικά οπλισμένων redneck και να μπαίνεις μέσα από τα χωράφια στις αγροικίες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι πετώντας δυναμίτες είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Αν υπήρχε και ένας κακός με την ξανθιά περούκα του Τραμπ τον οποίο θα μπορούσες να τον πατάς με την νταλίκα ξανά και ξανά, απλά θα μιλούσαμε για το καλύτερο shoot em up που έχουμε παίξει εδώ και καιρό.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R