Φορτίστε το κινητό σας σε 10 λεπτά με την νέα γρήγορη φόρτιση της Oppo!

13 Ιουλίου, 2020

Η τεχνολογία των μπαταριών έχει παραμείνει η ίδια εδώ και αρκετά χρόνια, και όπως φαίνεται αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Έτσι οι κατασκευαστές έχουν ρίξει όλη την ενέργεια τους στην εξέλιξη της τεχνολογίας φόρτισης.

Οι κινεζικές εταιρείες είναι αυτές που έχουν καταφέρει να μειώσουν τον χρόνο φόρτισης στο ελάχιστο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εταιρείες όπως οι Huawei, Xiaomi, Oppo βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα η Oppo είναι αυτή που έχει την ταχύτερη εμπορικά διαθέσιμη γρήγορη φόρτιση, την οποία ονομάζει SuperVOOC 2.0 και η οποία υποστηρίζει φόρτιση 65W!

Λίγο καιρό πριν είδαμε την Xiaomi να διαφημίζει την φόρτιση 100W επάνω στην οποία δουλεύει, αλλά όπως παραδέχτηκε και η ίδια η εταιρεία, η τεχνολογία αυτή δεν είναι ακόμη έτοιμη για εμπορική διάθεση.

Η Oppo όμως φαίνεται να θέλει να προλάβει για άλλη μια φορά τις εξελίξεις, και ανέβασε στο Twitter ένα teaser για την δική της τεχνολογία φόρτισης στα 125W! Μάλιστα όπως διαβάζουμε στο teaser, η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 15 Ιουλίου, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα είναι και άμεσα διαθέσιμη στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Ice Universe, η τεχνολογία αυτή θα μπορεί να φορτίσει μια μπαταρία 4000mAh από το 0 στο 100% μέσα σε μόλις 10 λεπτά! Το νούμερο αυτό είναι απίστευτα μικρό, και σίγουρα θα αλλάξει δραματικά τις συνήθειες μας ενώ θα μειώσει και στο ελάχιστο την ανάγκη για τεράστιες μπαταρίες μέσα στα κινητά μας.