Η Tesla ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση με νέες προσιτές και ανθεκτικές μπαταρίες για αυτοκίνητα!

13 Ιουλίου, 2020

Η Tesla ετοιμάζεται για την ήδη καθυστερημένη ελέω κορονοϊού συνάντηση μετόχων στις 22 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή θα ακολουθήσει και ένα μεγάλο event σχετικό με τις τεχνολογίες μπαταρίας. Ο σχεδιασμός της εταιρείας λέει ότι αυτό το event θα έχει την φυσική παρουσία των μετόχων αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς σε live streaming.

Η φυσική παρουσία των μετόχων της εταιρείας αλλά και το Battery Day event σημαίνει ότι η Tesla θα κάνει την παρουσίαση μιας νέας μπαταρίας χαμηλού κόστους, κάτι που ακούγεται εδώ και καιρό.
Η μπαταρία αυτή θα αντέχει έως και 1 εκατομμύριο μίλια και αναμένεται να ρίξει σημαντικά την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ίσως και χαμηλότερα από αυτή των βενζινοκίνητων.

Εδώ να σας θυμίσουμε ότι η Battery Day 2020 είχε προγραμματιστεί να γίνει στα τέλη Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε λόγω πιθανής χαμηλής προσέλευσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η νέα μπαταρία χρησιμοποιεί λίγο ή και καθόλου κοβάλτιο, ένα υλικό που ανεβάζει σημαντικά το τελικό κόστος. Οι νέες μπαταρίες θα χρησιμοποιηθούν πρώτα στα Model 3 τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα προς τα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021, και έπειτα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αγορές. Όπως φαίνεται η Κίνα θα είναι το πεδίο δοκιμών για την νέα τεχνολογία!