Γερμανικό δικαστήριο αποφασίζει την απαγόρευση πωλήσεων κατά της Motorola και της Lenovo

15 Μαΐου, 2024

Φαίνεται ότι η Lenovo και η Motorola τα έχουν βρει σκούρα στις γερμανικές αγορές. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της Lenovo οδήγησε σε απαγόρευση πωλήσεων εντός της Γερμανίας, με το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου να αποφασίζει υπέρ της InterDigital, μιας αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις ασύρματες τεχνολογίες.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Lenovo έχει παραβιάσει πατέντα της InterDigital μέσα σε ορισμένα από τα προϊόντα της, και ως εκ τούτου ζητά την άμεση απαγόρευση των πωλήσεων των προϊόντων της εταιρείας. Πρόκειται για smartphones, tablets και υπολογιστές που διαθέτουν τεχνολογία WWAN, η οποία είναι υπεύθυνη για την πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Σε συνέχεια της απόφασης, η Lenovo δήλωσε: “Η Lenovo δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση:

“Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου, αλλά είμαστε της γνώμης ότι η ίδια η IDC παραβίασε τις νομικές της υποχρεώσεις να παραχωρήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας της στη Lenovo με δίκαιους, κατάλληλους και αμερόληπτους όρους… Ανυπομονούμε για την επόμενη φάση της διαδικασίας και την έφεσή μας”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lenovo και η InterDigital έχουν νομικές διαμάχες σχετικά με τις πατέντες κινητής τεχνολογίας, μάλιστα αν πάμε λίγο πίσω στο 2023, θα βρούμε μια δικαστική απόφαση στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία δικαίωσε την Lenovo.