Η Huawei σκαρφαλώνει στο TOP 5 στην λίστα των κορυφαίων κατασκευαστών ασύρματων ακουστικών

15 Μαΐου, 2024

Η Huawei κατάφερε να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων κατασκευαστών ακουστικών TWS το 1ο τρίμηνο του 2024. Αυτό είναι ένα πραγματικό «κατόρθωμα» καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες τεχνολογίες τα τελευταία χρόνια.

Η Canalys δημοσίευσε την έκθεση για την παγκόσμια αγορά ακουστικών TWS του 1ου τριμήνου 2024 και μέσα στην λίστα αυτή βλέπουμε την Huawei στην 5η θέση.


Η Canalys μάλιστα αναφέρει ότι η συνολική αποστολή των ασύρματων ακουστικών έφτασε τις 65 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για μια μικρή αύξηση της τάξης του 6% σε ετήσια βάση, αλλά αρκετά σημαντική, τοποθετώντας τις Apple, Xiaomi, Samsung, boAt και Huawei στις 5 πρώτες θέσεις. Ξεκινώντας με τη Huawei, η μεγάλη κινεζική εταιρεία κατέλαβε την πέμπτη θέση στην παγκόσμια αγορά ακουστικών TWS με μερίδιο αγοράς 3%. Αυτό σημαίνει ότι απέστειλε περίπου 2,2 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και κέρδισε ρυθμό ανάπτυξης 13%, το δεύτερο υψηλότερο στη λίστα.

Η Apple στέκεται στην κορυφή με πωλήσεις 16 εκατομμυρίων μονάδων και έχει μερίδιο αγοράς 25%, αν και η ετήσια ανάπτυξη της έχει υποχωρήσει κατά 8%. Ακολουθεί η Xiaomi με μερίδιο αγοράς 8% και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 61%, τον υψηλότερο μεταξύ όλων των διεκδικητών. Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η Xiaomi παίζει και σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα τιμής στα ακουστικά της, κάτι που δικαιολογεί και την επιτυχία της αυτή. Η Xiaomi ξεπέρασε και αυτή τη φορά τη Samsung και την άφησε στην τρίτη θέση με ρυθμό ανάπτυξης 3%. Η boAt, ο Ινδός κατασκευαστής ακουστικών εξασφάλισε την τέταρτη θέση με 5% του μεριδίου αγοράς και 7% ετήσια ανάπτυξη.

Η Canalys δημοσίευσε επίσης στοιχεία για την αγορά ακουστικών της Κίνας Q1 2024, όπου η Huawei βρίσκεται στην 3η θέση. Έχει εξασφαλίσει μερίδιο αγοράς 12% με ετήσια αύξηση 8%, ξεπερνώντας τις Edifier και Baseus.

Εδώ, η Xiaomi βρίσκεται στην κορυφή και σπρώχνει την Apple στη δεύτερη θέση.

Πηγή CANALYS